Най-новото от мисията на НАСА до Лунатаnasa luna

Най-новото от мисията на НАСА до Луната

Космическият кораб Orion, който беше изстрелян наскоро, продължава пътуването си към Луната. НАСА сподели развитието на този процес. Ето подробностите!

Космическият кораб Orion на НАСА е на път към Луната за мисията Artemis I, след историческото си изстрелване тази седмица. Превозното средство без екипаж запали двигателите си няколко пъти, за да настрои траекторията си и да определи курс към Луната следващата седмица.

Космическият кораб също така засне някои зашеметяващи изображения на Земята, докато се отдалечаваше от нашата планета към Луната.

Тъй като Orion стартира в ранните сутрешни часове на сряда, 16 ноември, той направи първата си корекция на курса в същия ден и втората в четвъртък, 17 ноември. Тези корекции на курса коригираха траекторията на превозното средство, както беше планирано за неговата 25-дневна мисия.

Разгледай Още: Най-търсената функция на Apple Watch вече е налична

В преглед на напредъка на космическия кораб в петък, 18 ноември, представители на НАСА казаха, че Orion „надхвърли очакванията за производителност. “ Екипът използва бордовите камери на Orion, за да направи изображения на системите и модулите на космическия кораб, проверявайки за всякакви повърхностни повреди, причинени от изстрелване или космически отпадъци по време на пътуване в космоса.

Засега нещата вървят по пътя на космическия кораб Orion

Имаше малък проблем с данните за проследяване на звезди от превозното средство, което използва камера, за да прави изображения на звездите около космическия кораб, за да насочва точно курса. Въпреки че НАСА обяви някои „ненормални“ данни, тя заяви, че „екипажите вече разбират показанията и няма оперативна промяна“ и че проблемите са отстранени.

Космическият кораб носи и 10 малки сателита, наречени CubeSats, които са допълнително поставени на мисията. Според ръководителя на мисията Artemis I Майк Сарафин, всичките 10 спътника са разгърнати по план, но половината от сателитите имат известна степен на „периодични проблеми“ с екипажи, които все още работят по проблемите. НАСА подчерта, че тези сателити са били добавени по-късно към мисията Artemis I , че те са били по същество отделни мисии и че са били „с висок риск, висока печалба по природа“.

Засега нещата за космическия кораб Orion вървят добре. След пристигането му на Луната ще започне последната мисия на превозното средство.

Подобни публикации

  1. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?
  2. Батерия, която произвежда енергия, без да изисква презареждане в продължение на 50 години
  3. Учени поканиха извънземни!
  4. Нова разработка в екипажа, който НАСА ще изпрати на Луната
  5. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.