Настройки за поверителност на Instagram, които всеки потребител трябва да направи (2019)

instagram, istoria, 2020

Ще говорим за настройките, които трябва да направите, за да защитите поверителността си в Instagram , една от най -популярните платформи за социални медии . Ето четири настройки за поверителност на Instagram, които всеки потребител трябва да знае .

С над 1 милиард потребители на Instagram , един от най-широко използваните социални мрежи приложения в Турция. Почти всеки потребител на Instagram има повече от един акаунт. Само тези, които отварят лични акаунти, имат отделни бизнес акаунти, отварят акаунти за своите домашни любимци, отварят сметки за хобито си и т.н. тя има много профили. Естествено, Instagram се превръща в платформа, насочена от злонамерени хора. Настройките за поверителност са важни на платформата, където спам и фалшиви акаунти също са в изобилие. В тази публикация в блога ще споделим настройките за поверителност, които всеки потребител трябва да направи в Instagram  .

Историите ви в Instagram се архивират автоматично

Instagram Stories автоматично се архивират в настройката по подразбиране. Всяка публикация, която споделяте в Instagram Stories, автоматично се архивира и съхранява на сървърите на Instagram. Изключете функцията за архив на историята, ако искате да видите ретроспективните си споделяния, напомняйте ви за случилото се в миналото, но ако искате историите ви да изчезнат след 24 часа или ако не искате компания от Facebook да архивира вашите лични данни.

1. На основния екран на Instagram докоснете иконата на профила от долния десен ъгъл.

2. Докоснете Тройната Линия в горния десен ъгъл.

3. Докоснете Настройки.

4. Докоснете Поверителност.

5. Докоснете История.

6-то място Задайте Запазване в Архив на изключено.

Задайте кой може да оставя коментари за вашите публикации

Определено трябва да зададете кой може да оставя коментари за вашите публикации в Instagram. Особено, ако акаунтът ви е публичен и в публикацията си включите популярни хештеги, не е възможно да не получите коментари за тролове. Ако ви е писнало да следвате коментари от фалшиви акаунти, следвайте, следвайте, като, чудесно споделяне или неприятни коментари, има настройки, които можете да направите, вместо да скриете акаунта си. Имате шанс да коригирате кой може да коментира снимките и видеоклиповете, които споделяте в Instagram. Можете да затворите коментари за всички или просто вашите приятели или последователи да оставят коментари за вашите публикации.

1. На основния екран на Instagram докоснете иконата на профила от долния десен ъгъл.

2. Докоснете Тройната линия в горния десен ъгъл.

3. Докоснете Настройки.

4. Докоснете Поверителност.

5. Докоснете Коментари.

6-то място Докосвайки стрелката до Разрешаване на коментари, можете да филтрирате вашите коментари само към хората, които следвате, и вашите последователи.

По този начин вие им предотвратявате да публикуват коментари, без да се налага да блокирате акаунти, които тролират или смущават. Те продължават да публикуват коментари, но виждат само себе си, не се виждат от никого.

Можете да изключите функцията за състояние на движение

Състояние на движение е друга функция в Instagram, която е включена по подразбиране. Както знаете, тази функция показва вашите последователи, когато сте онлайн в Instagram или последното си влизане. Можете да видите състоянието на движение на някой, с когото взаимодействате чрез Instagram Stories или публикувате чрез DM. Въпреки това, понякога може да не искате да споделяте публикация, когато сте онлайн, или може да не се притеснявате от това, когато други влязоха в своя Instagram. Ако предпочитате да не споделяте състоянието на движение, можете да го изключите.

1. На основния екран на Instagram докоснете иконата на профила от долния десен ъгъл.

2. Докоснете тройната линия в горния десен ъгъл.

3. Докоснете Настройки.

4. Докоснете Поверителност.

5. Докоснете Състояние на движението.

6-то място Докоснете стрелката до Състояние на движение.

Изключването на състоянието на транзакцията означава, че няма да споделяте онлайн състоянието си с никого и няма да можете да видите състоянието на транзакциите на следваните от вас акаунти.

Използвайте близки приятели, за да филтрирате вашето лично съдържание с вашите роднини

Функцията за близки приятели , добавена в Instagram към края на 2018 г., е чудесен начин да споделите личните си моменти с избрана група като вашите много близки приятели и членове на семейството. Например, може да не искате да споделяте незабравимите моменти, които имате с вашето семейство, любовник или дете в Instagram, но искате да останете частни.

1. На основния екран на Instagram докоснете иконата на профила от долния десен ъгъл.

2. Докоснете тройната линия в горния десен ъгъл.

3. Докоснете Затвори приятели.

4. Като близък приятел можете бързо да добавите предложените от Instagram хора или да използвате лентата за търсене, за да намерите приятелите си.

След като добавите няколко акаунта към списъка си с близки приятели, когато отидете в Instagram Stories, ще видите опцията затваряне на приятели до вашите истории.

Instagram предлага много полезни функции за защита на поверителността ви, без да заключвате / скривате акаунта си. Важно е да знаете всички налични инструменти, за да сте в безопасност на платформата.

Подобни публикации

  1. Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook
  2. Марк Зукърбърг отговаря на искането на информатора на Facebook
  3. Twitter ще се забърка с потребителски чатове с подкани!
  4. WhatsApp работи върху криптиран архив
  5. Името на домейна на Facebook се продаваше при достъп до проблем

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.