Най-ефективните маркетингови техники за учене от великите лидери на историята

sokrates

В тази статия се връщаме към миналото и научаваме някои от маркетинговите техники от най-големите философи и лидери в историята.Може да не сте го забелязали преди, но има много техники и уроци, които можете да научите от лидери като Сократ.
sokrates 2020

1. Сократ

Методът на Сократ е методът за преподаване на знания чрез тестване на гръцкия философ Сократ. Използва се за изследване, задаване на теоретични въпроси, за да внуши нови идеи. По-предпочитано е да го използвате в секцията за взаимодействие на маркетинга.

За да приложите успешно метода на Сократ върху клиентите, трябва да задавате въпроси на клиентите или да дадете възможност на техните идеи по конкретни въпроси да действат и да ги потопите в оживена дискусия. Ако ги включите в маркетинговия си процес, вашият екип може да създаде нови идеи за продукти, маркетингови кампании и теми за съдържание въз основа на обратна връзка от най-важните хора – клиенти.

Вашият екип винаги трябва да обсъжда и поставя под въпрос течения, норми и идеи, извлечени от различни хора.

aristo 2020

2. Аристотел

Най-добрата маркетингова техника, която можем да научим от Аристотел, известен като гръцкия философ, е методът на убеждаване . Методите на убеждението на Аристотел попадат в три категории: Логос , Патос и Етос . Тези три концепции могат да бъдат златни за маркетолозите, писателите и блогърите. В крайна сметка, убеждението не е ли една от най-важните части на маркетинга?

  • Логос: Логичното приложение на логиката е да се убеди. Клиентите се опитват да бъдат убедени чрез логически аргументи и подкрепящи доказателства.
  • Патос: Това е най-доброто възраждане на човешките емоции. Маркетолозите могат да се свързват с клиенти, използвайки анекдоти и истории.
  • Етос: Това е етика. Ако не сте надеждни, не можете да убедите никого.

Като маркетолог никога не трябва да забравяте, че трябва да запазите доверието и репутацията си на най-високо ниво.

lincoln

3. Ейбрахам Линкълн

Ейбрахам Линкълн, 16-ият президент на Съединените щати и първият президент на Републиканската партия, спечели обществената оценка за приноса му за изкореняването на робството и американската гражданска война. Освен с политическите си постижения и правата на човека, Линкълн е известен и с талантите си там.

Техните думи трябва да се вземат предвид и да се прилагат в маркетингова перспектива, особено що се отнася до планирането и подготовката. Веднъж Линкълн каза: „Дайте ми шест часа да отсека дърво, ще прекарам първите си четири часа в познаване на брадвата“.

Линкълн искаше да ни научи, че това няма нищо общо с броя на отработените часове или с броя на стартираните проекти, как се отнася до качеството на проектите.

oprah

4. Опра Уинфри

Опра Уинфри поддържаше феновете си в баланс с нейната цялост през цялата си кариера. Опра беше лоялна към себе си и винаги честна към публиката, честността му винаги я правеше приоритет номер едно.

Ползата от тази честност и прозрачност в маркетинга е да накарате клиентите да ви се доверяват. Съвременната стратегия за социални медии изисква оригиналност и прозрачност е нещо, което не може да се пренебрегне. Това е един от най -важните уроци по маркетинг на успеха на Опра Уинфри пред маркетолозите.

Подобни публикации

  1. Qualcomm обявява процесор Snapdragon 8 Plus Gen 1
  2. Как да регистрираш Kaufland Card
  3. Най-добрите препоръки за Bluetooth слушалки – 2022 г
  4. Как да изтрия историята на търсенето в Instagram?
  5. Google представя Pixel Watch, първия си смарт часовник

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.