New York Times купи Wordle!wordle new york times

The New York Times направи още една стъпка за укрепване на своята дигитална страна, като закупи Wordle, най-популярната игра на думи в последно време!

Wordle , който беше на дневен ред като най-популярната игра на 2022 г. и направи глобално влияние , успя да привлече вниманието на всички, като увеличи броя на потребителите от нула на 2 милиона през последните 3 месеца. Създадена от Джош Уордъл , играта се появи като игра с думи, която дава на играчите 6 опита да познаят дума от 5 букви. Освен това тя се превърна в една от най-играните пъзел игри за много кратко време. В този момент New York Times , който преди това включваше различни пъзел игри, не остана безразличен към тази популярност и купи играта Wordle .

The New York Times обяви, че е закупил играта Wordle!

Базираната в САЩ телевизионна компания The New York Times, която наскоро си направи име с дигиталните си пробиви, обяви, че е закупила Wordle, играта на думи, за която всички говорят в социалните медии. Ню Йорк Таймс, който не разкри сумата, платена за покупката, заяви, че са платили само ниска 7-цифрена такса. Беше заявено, че целта на New York Times за увеличаване на броя на цифровите абонати до 10 милиона до 2025 г. стои зад решението за покупка и че пъзелите и игрите са важни в съответствие с тази цел.

„Развълнувани сме да обявим придобиването на Wordle“

След като New York Times обясни причината за закупуването на играта Wordle, „The Times продължава да се фокусира върху това да бъде основният абонамент за всеки англоговорящ човек, който иска да разбира и взаимодейства със света. Игрите на New York Times са важна част на тази стратегия“, каза той.

Подчертавайки, че неговите игри, подобни на пъзели, са били играни 500 милиона пъти през 2021 г., NYT заяви, че са развълнувани да обявят, че са закупили Wordle: „Игрите на New York Times очароваха решаващите пъзели след пускането на Кръстословицата през 1942 г. Особено в тези тревожни времена – ние сме развълнувани да обявим, че придобихме Wordle, освежаващата и изключително популярна ежедневна игра с думи, която се превърна в културен феномен.”

Създателят на играта Wardle направи изявление!

Уордъл, софтуерният инженер и основател на играта, заяви, че този успех е бил малко интензивен и по отношение на продажбата на играта на NYT: „Невероятно съм доволен да съобщя, че постигнахме споразумение с Ню Йорк Таймс да вземем над управлението на Wordle и го преместете напред. „Ако сте проследили историята на Wordle, ще знаете, че игрите (пъзелите) на NYT са изиграли голяма роля в нейния произход.“

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.