Notepad в Windows 11 най-накрая получава очакваната си функция!windows 11 notepad

Notepad в Windows 11 най-накрая получава очакваната си функция!

Приложението Notepad в Windows 11 получава функцията за проверка на правописа с новата актуализация на Windows 11. Ето подробностите! Microsoft въвежда обявената по-рано функция за правопис в приложението Notepad в Windows 11.

В момента потребителите на тестовата версия на Windows 11 имат достъп до новата поддръжка за проверка на правописа в Notepad. Според Microsoft въпросната функция ще бъде достъпна за всички потребители на Windows 11 в края на 2024 г.

Как работи новата функция за проверка на правописа?

windows 11 not

Проверката на правописа в Notepad работи точно както в Microsoft Word или браузъра Microsoft Edge. Неправилно изписаните думи се подчертават автоматично в червено и можете да коригирате грешките, като щракнете с десния бутон, за да видите предложения за правопис.

Microsoft също предлага функцията за автоматично коригиране с тази функция, така че грешките могат да бъдат коригирани, докато продължавате да пишете. Проверката на правописа в Notepad също поддържа множество езици и ще можете да игнорирате думите в документите и да ги изпращате в речник.

Новата функция за проверка на правописа на Notepad е сред най-новите функции, добавени към вграденото приложение за Windows 11.

Microsoft обяви през декември, че ще добави опцията за показване на броя знаци към Notepad и малко след това добави нова опция за автоматично запазване, която ви позволява да затваряте приложението без подкана за запазване всеки път. Освен това Microsoft добави тъмен режим, раздели и интеграция с изкуствен интелект Copilot към Notepad.

И така, какво мислите за тази нова функция, идваща в Notepad? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Функция, подобна на Telegram, идва отново в каналите на WhatsApp
  2. Специална защита за непълнолетни потребители от Instagram
  3. Функцията, която всеки иска, стигна до Discord
  4. WhatsApp функция, наречена предложени контакти, за потребители на Android и iOS
  5. WhatsApp ще помогне на потребителите да спестят време

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.