Нов метод за криптиране идва в имейлитеnov metod za gmail

Нов метод за криптиране идва в имейлите

Нов метод за криптиране идва за популярната пощенска услуга на Google Gmail. Ето подробностите! Въпреки че Google е една от последните компании, направили скок в надграждането на криптиране, Gmail обяви, че неговата имейл услуга е настроена да поддържа пълно криптиране от край до край (E2EE), но не всички потребители ще имат достъп до него засега.

В актуализация на блога на Google Workspace компанията обяви, че планира да внедри криптиране от страна на клиента (CSE) в Gmail, точно както прави в Google Drive, Docs, Sheets, Slides и Meet.

Apple обяви новата си защита за поща

Ако си спомняте, Apple наскоро пусна iCloud в САЩ до края на 2023 г. и че планира да я пусне в световен мащаб през следващата година, въпреки че няма да включва поща, контакти или Календар. Използването на новата система за криптиране в Gmail прави чувствителни данни, включително прикачени файлове към имейли, „неразшифровани от сървърите на Google“. Засега новата система за криптиране е достъпна за някои потребители, но Google планира скоро да пусне функцията за всички потребители. Също така ако ви вълнува относно услугите на гоогле можете да разгледате: Открит е нов метод за измама с поща

Подобни публикации

  1. Почистването на дома вече се превръща в забавление с LG
  2. Нова актуализация за Google Bard 2023
  3. Обявени нови функции на Android 2023
  4. Sony представя ZV-1 II, нова Vlog камера с впечатляващи функции
  5. Дизайн на iPhone 16 Ultra

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.