Нов метод за криптиране идва в имейлитеnov metod za gmail

Нов метод за криптиране идва в имейлите

Нов метод за криптиране идва за популярната пощенска услуга на Google Gmail. Ето подробностите! Въпреки че Google е една от последните компании, направили скок в надграждането на криптиране, Gmail обяви, че неговата имейл услуга е настроена да поддържа пълно криптиране от край до край (E2EE), но не всички потребители ще имат достъп до него засега.

В актуализация на блога на Google Workspace компанията обяви, че планира да внедри криптиране от страна на клиента (CSE) в Gmail, точно както прави в Google Drive, Docs, Sheets, Slides и Meet.

Apple обяви новата си защита за поща

Ако си спомняте, Apple наскоро пусна iCloud в САЩ до края на 2023 г. и че планира да я пусне в световен мащаб през следващата година, въпреки че няма да включва поща, контакти или Календар. Използването на новата система за криптиране в Gmail прави чувствителни данни, включително прикачени файлове към имейли, „неразшифровани от сървърите на Google“. Засега новата система за криптиране е достъпна за някои потребители, но Google планира скоро да пусне функцията за всички потребители. Също така ако ви вълнува относно услугите на гоогле можете да разгледате: Открит е нов метод за измама с поща

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?
  2. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
  3. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  4. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
  5. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.