Нов вид коронавирус открит в Швецияnov vid koronavirus

Учени обявиха, че са открили нов коронавирус в Швеция. Не е известно дали този вирус, който се разпространява бързо сред гризачите, се предава на хората.

Докато пандемията на коронавирус , която заобикаля целия свят от няколко години , най-накрая наближава края си, тя продължава да излиза на преден план с новите си варианти. Новият коронавирус, открит днес от учени в Швеция, по същество не е вариант на COVID-19, но се разпространява бързо сред гризачите, доколкото е открит.

Това ново развитие в Швеция включва нов тип коронавирус, открит при гризачи. Основното притеснение тук е дали този вирус ще премине към хората, както беше запитано при вирусите, открити в миналото. Аке Лундквист , вирусолог от университета в Упсала , нарече този нов тип коронавирус „вирус Гримсо“ и заяви, че все още се изучава.

Прочети Още: Ефективно лечение на рак може да е открито за първи път

Grimso Virus намира убежище в местата за живеене на хората
Заявявайки, че те ще споделят с обществеността, докато изследванията им напредват, Лундквист заявява, че този нов вирус има тенденция да избяга от неблагоприятните метеорологични условия и хората се подслоняват в местата си за живот. Това увеличава риска от предаване на заболяването при хора.

Очаква се някои страни , които вече се справят с вируса на маймунската шарка, да започнат да предприемат мерки срещу този вирус. Въпреки че все още не е одобрен от Световната здравна организация, ако този нов вирус се предаде на хората, може да чуем името му често в бъдеще. Очаква се по-подробна информация да бъде предоставена на обществеността след проверките на научната комисия.

И така, какво мислите по тази тема? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  2. Каква е разликата между PDR и психологията?
  3. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  4. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене
  5. Неразбрани факти за успокоителните

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.