Нов вид коронавирус открит в Швецияnov vid koronavirus

Учени обявиха, че са открили нов коронавирус в Швеция. Не е известно дали този вирус, който се разпространява бързо сред гризачите, се предава на хората.

Докато пандемията на коронавирус , която заобикаля целия свят от няколко години , най-накрая наближава края си, тя продължава да излиза на преден план с новите си варианти. Новият коронавирус, открит днес от учени в Швеция, по същество не е вариант на COVID-19, но се разпространява бързо сред гризачите, доколкото е открит.

Това ново развитие в Швеция включва нов тип коронавирус, открит при гризачи. Основното притеснение тук е дали този вирус ще премине към хората, както беше запитано при вирусите, открити в миналото. Аке Лундквист , вирусолог от университета в Упсала , нарече този нов тип коронавирус „вирус Гримсо“ и заяви, че все още се изучава.

Прочети Още: Ефективно лечение на рак може да е открито за първи път

Grimso Virus намира убежище в местата за живеене на хората
Заявявайки, че те ще споделят с обществеността, докато изследванията им напредват, Лундквист заявява, че този нов вирус има тенденция да избяга от неблагоприятните метеорологични условия и хората се подслоняват в местата си за живот. Това увеличава риска от предаване на заболяването при хора.

Очаква се някои страни , които вече се справят с вируса на маймунската шарка, да започнат да предприемат мерки срещу този вирус. Въпреки че все още не е одобрен от Световната здравна организация, ако този нов вирус се предаде на хората, може да чуем името му често в бъдеще. Очаква се по-подробна информация да бъде предоставена на обществеността след проверките на научната комисия.

И така, какво мислите по тази тема? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.