NVIDIA пусна новия си генератор на кодовеNVIDIA пусна новия си генератор на кодове: Вече всеки може да кодира!


NVIDIA
си сътрудничи със ServiceNow и Hugging Face, за да разработи модел с изкуствен интелект, който прави писането на код по-лесно. Ето подробностите! NVIDIA продължава с пълна скорост работата си в областта на изкуствения интелект. Обединявайки се със ServiceNow и Hugging Face, компанията вече пусна нов езиков модел с отворен достъп за създаване на код.

Платформата, наречена StarCoder2 , е разработена от общността на BigCode , като са взети предвид детайли като производителност, прозрачност и цена. Платформата е обучена с 619 различни езика за програмиране.

Вече всеки може да създава код със StarCoder2

Според съобщението, 15-те милиарда опции за параметри на Starcoder2 са създадени заедно със Service Now, малък езиков модел, обучен върху ускорена инфраструктура на NVIDIA, докато поддръжката се получава от Hugging Face за общи опции за функции.kod nvidia

Значителни подобрения отключват по-голяма производителност с NVIDIA ускорена опция. От друга страна се посочва също, че най-базовият вариант е значително подобрение в сравнение с предишните поколения и изисква по-слабо развита инфраструктура.

„Сътрудничеството на Nvidia със ServiceNow и Hugging Face предоставя сигурни, отговорно разработени модели и поддържа по-широк достъп до отговорен генеративен AI, който се надяваме да е от полза за глобалната общност,“ каза Джонатан Коен, вицепрезидент на приложните изследвания в NVIDIA. Starcoder2 използва набор от кодови данни, наречен The Stach v2 , който включва нови техники за обучение за разбиране на езици за програмиране с ниски ресурси, математика и дискусии за програмен код.

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.