NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!nvidia izprevari apple company

NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!

С неотдавнашния си възход NVIDIA се готви да стане втората най-ценна компания в света, оставяйки Apple зад себе си. NVIDIA бързо е на път да се превърне във втората най-ценна компания в света. Този ръст се разглежда като знак, че компанията, която е спечелила най-много от бързото приемане на приложения с изкуствен интелект, се конкурира с производителя на iPhone Apple, който е най-голямата фирма на Уолстрийт от години.

Лидерството на NVIDIA в областта на изкуствения интелект се осигурява от използването на висококачествени чипове на компанията в почти всички приложения с изкуствен интелект. Това доведе до почти утрояване на стойността на акциите миналата година, повишавайки пазарната стойност на компанията до 2,68 трилиона долара.

NVIDIA надмина световните гиганти по рентабилност!

В съответствие с тях NVIDIA значително увеличи тежестта на S&P 500 и Nasdaq и тласна американските акции до рекордни нива. Това представлява повече от една трета от печалбите за тази година.nvidia izprevari apple

В допълнение, NVIDIA постигна отличен ръст през 2024 г., надминавайки Amazon.com и увеличавайки пазарната си стойност от $1 трилион на $2 трилиона. Този успех надмина дори гиганти като компанията майка на Google Alphabet и Saudi Aramco.

От прогнозата си за пробив преди почти година, NVIDIA последователно успява да надхвърли високите очаквания на Wall Street, тъй като търсенето на нейните графични процесори достигна своя връх с бързото приемане на AI приложения.

Apple, от друга страна, поддържа титлата си на най-голямата компания на Уолстрийт в продължение на много години, но напоследък преминава през труден период поради слабото търсене на iPhone и силната конкуренция в Китай. Текущата пазарна стойност се изчислява на 2,92 трилиона долара.

Възходът на NVIDIA подчертава нарастващото значение на AI приложенията и конкурентната динамика в технологичната индустрия. Потенциалът на компанията да надмине Apple и да стане втората най-ценна компания в света може да се разглежда като индикатор за това какво въздействие ще има технологията за изкуствен интелект през следващите години.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  3. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  4. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)
  5. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.