NVIDIA пуска нов инструмент за изкуствен интелект „Чат с RTX“: Какво може да направи?NVIDIA пуска нов инструмент за изкуствен интелект „Чат с RTX“: Какво може да направи?

NVIDIA представи своя нов инструмент за изкуствен интелект, Chat с RTX. И така, какво е необходимо, за да използвате новия инструмент? Какво може новото превозно средство? Ето подробностите! NVIDIA пусна инструмент, който позволява на собствениците на GeForce RTX 30 серия и 40 серия графични карти да стартират базиран на изкуствен интелект чатбот на компютри с Windows.

Наречен „Чат с RTX“, инструментът позволява на потребителите да персонализират модел на GenAI по подобие на ChatGPT на OpenAI. В публикация в блога NVIDIA обобщава ситуациите, в които инструментът може да се използва, както следва:

„Вместо да търсят в бележки или запазено съдържание, потребителите могат просто да напишат заявка. Например, те могат да попитат „Какъв ресторант препоръча моят партньор, когато бяхме в Лас Вегас?“ и Chat с RTX ще сканира локалните файлове, които потребителят посочва към и дайте отговора с неговия контекст.“

Какво може да прави чатът с RTX?

nvidia rtx ai chat

Чатът с RTX използва модела с отворен код от стартирането на AI Mistral по подразбиране, но поддържа и други текстови модели, включително Llama 2 на Meta.

NVIDIA предупреждава, че изтеглянето на всички необходими файлове ще изразходва разумно количество място за съхранение, 50GB до 100GB в зависимост от избрания(те) модел(ове).

В момента Chat with RTX може да работи с текстови, PDF, .doc, .docx и .xml формати. Насочването на приложението към папка, съдържаща поддържани файлове, зарежда файловете в набора от данни за фина настройка на модела. Освен това Chat with RTX може да извлече URL адреса на плейлист в YouTube и да зареди транскрипции на видеоклиповете в плейлиста, което прави възможно търсенето на тяхното съдържание, независимо кой модел е избран.

Какво мислите за новия инструмент за изкуствен интелект на NVIDIA, Chat with RTX? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Съперничещият изкуствен интелект на ChatGPT идва от Amazon!
  2. MIT ще позволи на потребителите да говорят с бъдещото си аз
  3. Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия
  4. Още телефони с Android ще могат да използват Gemini в съобщения
  5. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.