Нови ограничения идват в Gmailgmail spam

Нови ограничения идват в Gmail: страхотни предпазни мерки срещу спам!

Google продължава да увеличава мерките за сигурност за Gmail. Въведени са много правила за тези, които изпращат масови имейли. Ето всички подробности! Google се готви да въведе нови изисквания за Gmail, насочени към намаляване на нежеланата поща, подобряване на сигурността на имейлите и улесняване на отписването от търговски имейл податели.

Като част от изискванията, Google ще започне да налага ясен праг за процента на спам за изпращачите на групови имейли, за да им попречи да изпращат спам на потребителите на Gmail. Настоящите правила на Gmail съветват подателите да поддържат своя спам под 0,3 процента, но в момента това е изразено като препоръка. Google казва, че промяната ще доведе до намаляване на количеството спам, задръстващо входящата ви поща.

Изпращането на групови имейли става все по-трудно

Подателите на масови имейли също трябва да предоставят на получателите на Gmail възможността да се отпишат от търговски имейли с едно щракване, за да спрат по-лесно получаването на нежелани съобщения. След това исканията за отписване от такива имейли ще трябва да бъдат обработени в рамките на два дни.

Google казва, че изпращачите на масови имейли ще трябва да „строго удостоверят“ своите имейли. Компанията твърди, че това ще затвори съществуващите вратички, използвани от нападателите, и ще направи източника на вашите имейли по-сигурен и надежден.

Нийл Кумаран, групов продуктов мениджър, отговарящ за сигурността и доверието в Gmail, изрази тези нововъведения по следния начин:

„Много масови податели не защитават правилно и не конфигурират системите си, което позволява на нападателите лесно да се скрият сред тях. За да помогнем да коригираме това, ние се съсредоточихме върху решаващ аспект на сигурността на имейлите: проверка дали подателят е този, за когото се представят.“

Тези правила ще се прилагат за групови податели, определени като хора, които изпращат повече от 5000 съобщения до своя Gmail акаунт всеки ден до февруари 2024 г. Смятате ли, че това нововъведение ще бъде полезно за потребителите на Gmail? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Ерата на телефонните номера в WhatsApp приключва
  2. WhatsApp с нова функция която няма да имате нужда от преводач
  3. Нова функция идва в Instagram, която ще ви хареса много!
  4. Забравете заглавията: YouTube открива вашата музика без усилия!
  5. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.