Платени ли са Facebook и Instagram?facebook instagram platen li shte e

Платени ли са Facebook и Instagram?

Започва ли периодът на платения абонамент във Facebook и Instagram? Някои улики бяха включени в новото решение, взето от гиганта на социалните медии Meta. Ето подробностите! Многократно се съобщаваше, че Facebook и Instagram ще преминат към система с платен абонамент. Тези доклади обаче не са стигнали до никакви заключения досега, тъй като не е взето такова решение.

Според новите новини възможността за платен абонамент вече е много висока. Според New York Times Facebook и Instagram се готвят да предложат платени абонаментни услуги без реклами в страните от Европейския съюз (ЕС). Така че, защо?

Строги правила на Европейския съюз

Meta не се опитва да пусне своята платена абонаментна услуга без причина. Има важна причина за това; Строгите правила на Европейския съюз. Платената абонаментна услуга, която засега е само рекламация, ще бъде ексклузивна само за страните от Европейския съюз.

Европейският съюз въвежда някои разпоредби, които ще предотвратят принудителното показване на персонализирани реклами на потребителите. Всъщност Ирландия, която беше сред страните, наложили принудителна реклама, беше глобена с 413 милиарда долара.

Instagram, от друга страна, може да предостави платена абонаментна услуга без реклами на своите потребители в страните от Европейския съюз, за ​​да се отърве от използването на данни и насочените рекламни регулации с най-малко щети.

В рамките на тази услуга потребителите вече ще могат да използват платени приложения, без да виждат реклами.

Засега се казва, че таксата за абонамент без реклами за Instagram и Facebook на настолен компютър ще бъде 10 долара на месец, а на мобилен телефон ще бъде 14 долара на месец поради намаляване на комисионните от Apple и Google.

Това обаче не означава, че Instagram и Facebook са изцяло платени. Защото компанията ще продължи да предлага своята безплатна услуга с реклама и в други държави, които не са в обхвата на ЕС.

Meta печели по-голямата част от приходите си чрез реклама. Европейският съюз също беше сред 10% от рекламните приходи на компанията и беше вторият най-печеливш регион след Северна Америка.

Все още не е известно колко Meta, която рискува намаляване на приходите си, докато се опитва да избегне санкции, ще предложи своя платен абонамент. Смятате ли, че това решение може скоро да се приложи и за други страни? Можете да споделите вашите мисли с нас в полето по-долу.

Подобни публикации

  1. Функция, подобна на Telegram, идва отново в каналите на WhatsApp
  2. Специална защита за непълнолетни потребители от Instagram
  3. Функцията, която всеки иска, стигна до Discord
  4. WhatsApp функция, наречена предложени контакти, за потребители на Android и iOS
  5. WhatsApp ще помогне на потребителите да спестят време

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.