Нова стъпка за деца от OpenAIchatgpt za detsa

Нова стъпка за деца от OpenAI: Очаква се удобен за семейството чатGPT!

OpenAI има за цел да представи изкуствения интелект на децата безопасно с подходящи за семейството версии на ChatGPT. Ето подробностите! OpenAI обяви своя персонализиран магазин ChatGPT, целящ да донесе забавните и полезни аспекти на изкуствения интелект на по-широка аудитория. Компанията ще създаде подходящи за семейството версии на ChatGPT, за да осигури безопасно изживяване с изкуствен интелект, особено за деца и млади хора.

В този проект беше обявено, че ще има сътрудничество с Common Sense Media за насърчаване на децата да използват безопасно изкуствения интелект. Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман заяви, че продължават усилията си да гарантират, че новите им проекти се използват отговорно в областта на младежта и образованието.

Алтман сподели своята визия за свят, в който персонализираните модели на изкуствен интелект ще станат широко разпространени сред младите хора и възрастните в бъдеще и подчерта, че тези езикови модели, особено използвани за образователни цели, могат да допринесат за процесите на придобиване на знания.

Главният изпълнителен директор на Common Sense Media Джим Стейър заяви, че имат за цел да създадат насоки за изкуствен интелект и образователни материали за деца, преподаватели и родители. Щайер заяви, че ако тези усилия са успешни, възможните негативни ефекти от технологията могат да бъдат избегнати.

Една от темите, които Common Sense изследва, е дали AI увеличава желанието за учене сред младите хора, дали зачита правата на човека и правата на децата и дали технологиите допринасят за разпространението на дезинформация.

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.