Открита е най-близката до Земята черна дупкаcherna dupka zemya

Открита е най-близката до Земята черна дупка

Титлата на най-близката черна дупка до нашата Земя смени собственика си с новата черна дупка, открита днес. Ето подробностите!

Астрономи откриха най-близката до Земята черна дупка. Тази спяща черна дупка, наречена Gaia BH1, тежи около 10 пъти масата на Слънцето. Освен това се намира само на 1600 светлинни години от Земята. Това го прави три пъти по-близо до нашата планета от предишния носител на тази титла.

Откритието е направено при изследване на подобна на Слънцето звезда, обикаляща около черната дупка, която обикаля около Земята на приблизително същото разстояние като нашето Слънце. Друг кандидат за титлата най-близка до Земята черна дупка беше система, известна преди като HR6819. Смяташе се, че тази друга система има черна дупка, но астрономите по-късно доказаха, че това не е така.

Разгледай Още: Китайски технологичен ентусиаст направи свой собствен сгъваем iPhone

Първият намек, че тази система може да приюти най-близката до Земята черна дупка , дойде по време на анализ на данни от космическия кораб Gaia на Европейската космическа агенция . Според съобщение за пресата, данните показват, че движението на звезда показва смущения, причинени от гравитацията от голям невидим обект. Този невидим обект се оказа новооткритата черна дупка.

След този първоначален анализ астрономите планираха 39 допълнителни наблюдения на системата в продължение на четири месеца, използвайки шест различни телескопа по света.

Най-близката до Земята черна дупка: Gaia BH1

В следващия си документ авторите обясняват как са стигнали до заключението, че трябва да има черна дупка в тази система и как дори са се задълбочили в това заключение, използвайки данни, събрани от множество наблюдения. Подобно на данните, събрани по време на научните мисии на Джеймс Уеб, предоставените тук данни могат да помогнат да се докаже нещо повече от съществуването на най-близката до Земята черна дупка.

Може също така да ни научи повече за системите и частите от космоса, които ни заобикалят, особено тези близо до галактиката Млечен път. Освен това, тъй като се смята, че тук съществува черна дупка, тези космически същества могат да ни научат повече за това защо някои – като тази черна дупка – спят и защо други продължават да се хранят с космическата енергия около тях.

Всичко това засега остава мистерия, но това изследване ще разкрие много мистерии за нашата непосредствена вселена.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.