LG успява да произведе дисплеи който се разтягаLG успява да произведе дисплеи, които могат да се използват в дрехи

Новият екран, произведен от LG Display, може лесно да се разтяга и по този начин да се разгънат в дрехи. Ето подробностите!

LG обяви, че LG Display е разработил 12-инчов разтеглив дисплей, който може да бъде разширен до 14 инча. Тези екрани биха могли един ден да се използват върху неправилните повърхности на облеклото, което носят първите респонденти, например, за да показват съобщения върху техните униформи.

Разгледай Още: Открита е най-близката до Земята черна дупка

Разтегливите дисплеи или дисплеите със свободна форма, както посочва LG Display , могат да се разтягат, огъват и дърпат. Тези екрани правят технологията една крачка напред в сравнение с гъвкавите екрани, използвани в Galaxy Fold на Samsung и други смартфони, които могат да се сгъват и огъват, но не и да се разтягат.lg raztyagash display

LG разкрива как е създал нов разтеглив екран

За да направи екрана толкова гъвкав, LG Display направи основния субстратен материал от силикон, подобен на този, използван в контактните лещи. Той също така успя да осигури висока разделителна способност и издръжливост с микро светодиоди, по-малки от 40 микрометра за източник на светлина. И накрая, компанията използва дъгообразни вериги за приспособяване на огъване и сгъване.

LG Display обобщава тази нова технология на дисплея със следните думи:

„Революционната технология на разтегливия дисплей предлага изключителна гъвкавост за различни ежедневни сценарии. Лесно прикрепяща се към извити повърхности като кожа, дрехи, мебели, автомобили и самолети, тази уникална иновация разширява потенциала на дисплея в различни индустрии като като мода, облекло, мобилност и игри.“

И така, какво мислите за тази нова технология на дисплея на LG Display? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Dacia Duster ще смени името си!
  2. Филтърът за стареене в реално време става популярен в TikTok
  3. Как да увелича снимката на профила в Discord?
  4. Как да конвертирате MOV файлове в MP4?
  5. Honor Magic 6 Pro със 160 MP перископна камера Характеристики, цена и дата на пускане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.