Първият случай на коронавирус може да се е случил преди 21 000 години21 hil godini koronavirus

Първият коронавирус датира от 21 000 години. Семейството на коронавирус, към което принадлежи SARS-CoV, може да е скочило при хората в древни времена.

Първият коронавирус може да е скочил при хората преди 21 000 години . Проучването, публикувано в списание Current Biology, показва, че човечеството може да е било изложено на сарбековируси от периода на палеолита, които имат потенциал да се предават от животни на хора .

Последният общ прародител на семейството на сарбековирусите-семейството на коронавирус, към който принадлежи SARS-CoV-може да е съществувало преди повече от 21 000 години, според ново проучване. Това предполага, че е около 30 пъти по -стара от предишните оценки.

Първият коронавирус датира от 21 000 години

Проучването , публикувано в списание Current Biology, показва, че човечеството може да е било изложено на сарбековируси, които имат потенциала да преминат от животни към хора от периода на палеолита , преди около 2,5 милиона години до 10 000 г. пр . Н. Е.

Въпреки че имат много бърз темп на еволюция за кратки периоди от време, вирусите са силно адаптивни към своите гостоприемници за оцеляване. Това поставя сериозни ограничения върху свободите на мутации, без да намалява тяхната годност за живот. Новото изследване за първи път успешно пресъздаде моделите на забавяне, наблюдавани при вирусите.

Изследователите са разработили нов метод, който може да проследи възрастта на вирусите за по -дълги периоди от време и да коригира един вид “ еволюционна относителност „, където очевидният темп на еволюция зависи от времевата линия на измерването.

Прочети Още: Huawei MateBook D15 (2021) Преглед

„Нашата оценка, базирана на данни за вирусна последователност от преди повече от 21 000 години, е в забележително съгласие с неотдавнашния анализ на човешкия геномен набор от данни, който също предполага древна коронавирусна инфекция „, каза Махан Гафари от Университета в Оксфорд . казах.

Изследването също така показва, че въпреки че настоящите еволюционни модели не успяват да измерват вариациите между вирусните видове за периоди (от няколкостотин до няколко хиляди години), еволюционната рамка, разработена в това изследване, потенциално ще даде възможност за прогнозиране на вариациите на вируса в целия ход на животните и еволюцията на растенията.

Новият модел също така позволява да се реконструира еволюционната история на РНК и ДНК вируси в по-отдалечени времена в миналото, както и SARS-CoV-2. 

Моделните оценки за вируса на хепатит С , водеща световна причина за чернодробно заболяване , изглеждат в съответствие с идеята, че той е в обращение от около половин милион години. По този начин HCV може да се е разпространил по целия свят като естествена част от миграцията на „извън Африка“ на съвременните хора преди около 150 000 години.

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.