По-ефективен ли е Sinovac или BionTech срещу смъртни случаи, свързани с коронавирус?covid 19 vaccine

Коя ваксина е по-ефективна срещу смъртни случаи, свързани с коронавирус? Проучване, проведено в Уругвай, разкри отговора на любопитния въпрос. Ето подробностите!

Прочети Още: Решение на САЩ да отвърне на данъка върху цифровите услуги в Турция

По-ефективна ли е ваксината Sinovac или ваксината BioNTech срещу смъртни случаи, свързани с коронавирус ? Министерството на здравеопазването на Уругвай проведе проучване, за да отговори на този въпрос. Всички подробности за направеното изследване са в нашите новини.

Коя ваксина е по-ефективна срещу смъртни случаи, свързани с коронавирус?

В момента в Турция се използват CoronaVac, разработен от Sinovac и ваксина, разработени от Pfizer / BioNTech. И така, коя ваксина е по-ефективна срещу смъртни случаи, причинени от COVID-19? Министерството на здравеопазването на Уругвай проведе изследване по този въпрос.

Според резултатите от изследването, проведено в Уругвай, ваксината CoronaVac е по-ефективна от ваксината Pfizer / BioNTech срещу смъртни случаи, дължащи се на COVID-19. Според новините  две дози ваксина CoronaVac намаляват смъртността с 97 процента след 14 дни , а две дози ваксина BioNTech намаляват смъртността с 80 процента след 14 дни .

Експертите, извършили изследването, подчертаха, че възрастовите групи, други заболявания и рисковите групи на човека не са взети предвид в рамките на изследването. Беше заявено, че тези фактори имат сериозен ефект върху смъртността. Следователно беше заявено, че пренебрегването на тези фактори може да повлияе на резултатите.

Според резултатите от изследването, ваксината BioNTech осигурява по-добра защита срещу предаването на COVID-19 и хоспитализациите. Ваксината BioNTech намалява риска от предаване на коронавирус със 75 процента, докато CoronaVac го намалява с 57 процента. Ваксината Pfizer намалява риска от постъпване в интензивно лечение с 99 процента, докато ваксината Sinovac го намалява с 95 процента.

COVID-19 е предаден на 5 360 души от 712 716 души, получили ваксината Sinovac. Шестима от 19-те души, които са отведени в реанимацията, са починали. От 149 хиляди 329 души, получили ваксината Pfizer, 691 души са заразени с коронавирус. Докато един човек е бил лекуван в реанимацията, 8 души са починали. Беше заявено, че хората, загубили живота си, са били на около 80 години.

В резултат виждаме, че ваксината CoronaVac, разработена от базираната в Китай компания Sinovac, е по-ефективна срещу нови видове смъртни случаи, свързани с коронавирус. Ваксината, разработена от базираната в САЩ фармацевтична компания Pfizer и базираната в Германия компания за биотехнологии BioNTech, се оказа по-ефективна срещу предаването на COVID-19 и риска да бъде отнесена към интензивно лечение.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.