Решение на САЩ да отвърне на данъка върху цифровите услуги в Турцияabd turkey digital

Решението на САЩ за данъка върху цифровите услуги обхваща шест държави, включително Турция. САЩ казват, че ще наложат допълнителни данъци върху вноса.

Решението за данък върху цифровите услуги в САЩ  обхваща шест страни по света, включително Турция. Държавите, които налагат допълнителни данъчни задължения на базираните в САЩ технологични компании, са изправени пред американската данъчна тарифа от 25%. Но администрацията на Байдън казва, че искат да бъдат помирителни.

Прочети Още: Копаенето на Ethereum вече е възможно с Norton 360

Съединените щати обявиха в сряда добавка от 25% върху вноса на стойност над 2 млрд. Долара за шест държави, включително Турция, поради данъци върху цифровите услуги , но спряха митата, за да дадат време за продължаване на международните данъчни преговори.

Службата на търговския представител на САЩ ( USTR ) стигна до заключението, че цифровите данъци дискриминират американските компании след разследване „Раздел 301“. Тогава САЩ заявиха, че данъчната тарифа за стоки от Великобритания, Италия, Испания, Турция, Индия и Австрия е одобрена.

USTR публикува списъци на вноса от шест държави, които ще бъдат изправени пред мита, ако международните данъчни преговори не успеят да постигнат решение, което забранява на страните да прилагат едностранни данъци върху цифровите услуги.

USTR; Той заяви, че ще наложи тарифа от 25% върху стоки от Обединеното кралство на стойност около 887 милиона щатски долара, включително дрехи, покривни покрития, обувки и козметика, и стоки на стойност около 386 милиона долара от Италия, включително дрехи, чанти и оптични лещи. 

USTR заяви , че ще наложи мита върху стоки на стойност 323 милиона долара от Испания, 310 милиона долара от Турция , 118 милиона долара от Индия и 65 милиона долара от Австрия.

Служителят на USTR заяви, че потенциалните тарифи, базирани на данните за вноса за 2019 г., имат за цел да изравнят размера на цифровите данъци, които ще бъдат начислявани от американски фирми.

Решението за данък върху цифровите услуги в САЩ е спряно

Американският ход подчертава заплахата от глобални ответни мерки, тъй като финансовите лидери от страните от Г7 се готвят да се срещнат в Лондон, за да обсъдят състоянието на данъчните преговори, включително данъчното облагане на големите технологични компании и предложените от САЩ минимални корпоративни данъци .

Американските данъци, които заплашват Франция заради цифровия данък, бяха прекратени през януари, за да се даде време за преговори.

Американският търговски представител Катрин Тай заяви, че са фокусирани върху намирането на многостранно решение за цифровите данъци и други международни данъчни въпроси и са решени да постигнат компромис чрез преговорите на ОИСР и Г-20.

Говорител на британското правителство заяви, че данъкът на Обединеното кралство има за цел да гарантира, че технологичните фирми плащат справедливия си дял от данъци и е временен. „Нашият данък върху цифровите услуги е разумен, пропорционален и недискриминационен. Също така работим положително с международни партньори, за да намерим временно и глобално решение на този проблем. Ще премахнем (данъка върху цифровите услуги) след правилно прилагане „, каза говорителят .

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.