Прекратяването на огъня между Microsoft и Google приключи!google i microsoft

Прекратяването на огъня на Microsoft и Google приключи наскоро. И така, как двете компании ще начертаят своя път оттук насетне? Ето всички любопитни подробности!

Прекратяването на огъня на Microsoft и Google приключи тази седмица. Повече от 5 години компаниите, които се придържаха към тяхното споразумение, станаха свободни да лобират една срещу друга, за да изпреварят конкуренцията в почти всяка област, включително в мрежата.

Кога Microsoft и Google Ceasefire стартираха?

Отношенията между Google и Microsoft съществуват, откакто съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин революционизираха търсачката в края на 90-те години, доминирайки на пазара на цифрова реклама и осъзнавайки, че Microsoft губи надпреварата за доминиране на пазара на цифрова реклама. премина през много завои .

В ретроспекция имаше огромна възможност за приходи и за двете компании, но нито една от тях не успя да разпредели приходите. Ето защо Google се превърна в компанията с най-високи приходи от дигитална реклама.

Прочети Още: Among Us вече и на PlayStation датата е оточнена

Когато Microsoft пусна търсачката Bing през 2019 г., беше твърде късно за всичко. Операционната система Android, която Google пусна по-късно, допринесе компанията да спечели важно място сред мобилните операционни системи. Поглеждайки към Microsoft, компанията също не спечели от това, защото имаше Google пред себе си, точно както търсачката, и колкото и да се опитваше да го предаде, не успя.

Когато компанията не можа да постигне целта си с методите, които използваше срещу Google, тя започна да следва различни пътища. Например между 2012 и 2014 г. стартира кампания за клевета, наречена Scroogled. Основният фокус на тази кампания беше наблюдението на потребителите от Google. Компанията направи всичко възможно, за да я изтръгне от позицията си, като отправя редовни оплаквания до Google до властите и продължи да инвестира в привличането на повече хора към нея.

Отношенията между двете компании се променят малко след като Надела поема поста главен изпълнителен директор в Microsoft през февруари 2014 г. Pichai също се издигна в Google година по-късно. Компаниите започнаха да мислят, че войната е твърде скъпа и разсейваща. Имаше и области, в които двете компании искаха да работят заедно. Надела ръководи издаването на приложения на Office за конкуриращи се операционни системи, включително Android на Google, след като се присъедини към Microsoft като главен изпълнителен директор.

2016 г. беше годината, в която Google и Microsoft живееха най-спокойно. През април 2016 г. компаниите разрешиха основни патентни въпроси. В резултат между двете компании беше сключено официално споразумение. Както подсказва заглавието, това споразумение беше мирен договор.

Говорителите на Microsoft направиха малко изявление пред Bloomberg, когато Смит, който работи в Microsoft, каза през май 2020 г., че магазините за приложения трябва да бъдат открито преразглеждани. В това изявление беше споменато, че Смит говори само за Apple.

Сътрудничеството на компаниите се проявява и в други области. Получаване на помощ от проекта на Google Chromium за браузъра Edge на Microsoft. Трябва да се отбележи, че броят на подобни примери е доста голям.

Проблеми, започнати преди прекратяването на огъня на Microsoft и Google

Не би било погрешно да се каже, че проблемите между двете компании всъщност са започнали преди края на сделката. Вече притеснена от Google за доминиране на пазара на дигитална реклама, компанията подаде различни жалби по-рано тази година.

Не след дълго очакваният отговор от Google дойде на действията на Microsoft, който се опита да постави Google, който имаше трудно време през 2020 и 2021 г., от време на време на целевата платка. Google започна да работи в областта на киберсигурността, за да дразни Microsoft.

Уолтър, който работи в Google, публикува публикация в блог миналия месец. Уолтър се обърна към атаките на Microsoft Exchange и SolarWinds в блога си. Изглежда, че приемствеността на такова незначително напрежение може да започне да идва под въпрос през следващите дни.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.