Премахнато изискване за самолетен режим при полети!veche shte mojem da pozlvame telefona si pri patuvane

Премахнато изискване за самолетен режим при полети!

Изискването за самолетен режим, което е необходимо за безопасността при полети, вече е нещо от миналото. Ето и наредбата, която ще важи от догодина!

Включването на самолетен режим на вашия смартфон и други електронни устройства вече няма да е задължително за полети в рамките на Европейския съюз от следващата година. Нова директива на Европейската комисия гласи, че авиокомпаниите могат да предлагат 5G мобилна свързаност по време на полети и че пътниците няма да трябва да включват самолетен режим, когато се качват на борда.

Според доклад държавите-членки на ЕС имат срок до 30 юни 2023 г. да направят 5G услуга достъпна за самолетите и да приложат тази нова директива.

Интернет и телефонните разговори вече ще са възможни по време на полетите

В доклад на BBC се посочва, че Европейският съюз е проправил пътя за мобилна свързаност на полети в рамките на континента и че екипажите на авиокомпаниите вече няма да искат от пътниците да включват самолетен режим, когато се качват на борда.

Разгледай Още: Как да добавите приятел в Discord?

Авиокомпаниите вече ще предлагат 5G свързаност на полетите, позволявайки на пътниците да използват своите мобилни телефони и смартфони, за да правят и получават обаждания както обикновено, или да имат достъп до услуги за данни за дейности като видео стрийминг, сърфиране в мрежата и текстови чатове.

Освен това някои функции на мобилния телефон в момента са разрешени на определени полети по света, включително използването на Wi-Fi и Bluetooth.

Подобни публикации

  1. Запазването на пароли в Safari вече е много по-безопасно
  2. Издаден отчет за прозрачност на App Store
  3. 30-секундни реклами без възможност за пропускане идват в YouTube!
  4. Любимата функция на Telegram идва в WhatsApp
  5. Какво е Google Bard? Как да използвам?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.