Премахнете паролата за вход в Windows 10windows 10 , razdelen ekran, dve chasti

В тази статия ще разгледаме по-отблизо въпроса как да премахнете паролата за вход в Windows 10.

Как да премахна паролата за вход в Windows 10? – Microsoft предлага различни методи за защита, за да осигури сигурност на данните за потребителите във версията на Windows 10. По този начин можете да отворите компютъра си с паролата, която сте задали, и да задържите хората, които нямат тази парола, далеч от вашия компютър и следователно вашите данни. Но как да премахна паролата за вход в Windows 10, ако тя вече не е необходима ?

Прочети Още: Най добрите програми за сваляне на видео

От друга страна, ако използвате само компютъра си у дома и въвеждате парола всеки път, когато включвате екрана, може би се чудите как да премахнете паролата за вход. В тази статия сме събрали стъпките, които ви позволяват да направите това лесно за вас.

Как да премахнете парола за вход в Windows 10?

 • Натиснете клавиша Win + R.
 • Щракнете върху прозореца Run,  който се отваря .
 • Въведете командния контрол userpassword2  или netplwiz  .
 • След като въведете, натиснете бутона Enter .
 • След командите ще се отвори екранът Потребителски акаунти .
 • Премахнете отметката от текста „Потребителят трябва да въведе име и парола, за да използва този компютър“ и натиснете бутона OK .

За да премахнете паролата за вход, която използвате в Windows 10, първо включете компютъра си и натиснете едновременно клавишите Win + R на главния екран . След натискане на тези клавиши в долния ляв ъгъл ще се отвори командният прозорец, наречен Run .

В този прозорец тип контрол userpassword2 или netplwiz команди, и след това натиснете Enter бутон. Между другото, няма значение кой ще изберете, тъй като и двете команди ще отворят един и същ екран.

Когато продължите процеса, ще видите прозорец, наречен Потребителски акаунти . На този екран ще видите поле, наречено Потребител трябва да въведе име и парола, за да използва този компютър . Премахнете отметката до това поле и натиснете бутона OK .

След всички тези стъпки вече няма да се налага да виждате паролата при включване на компютъра. Единственото нещо, което трябва да направите, е да щракнете върху бутона „влизане“ при първото включване на компютъра. По този начин ще имате достъп до началния екран, без да се налага да въвеждате парола или парола.

Ако обаче компютърът ви се намира в обща зона, където други могат да имат достъп до него, може да помислите за използване на парола или парола, за да запазите данните си в безопасност. И така, какво мислите за това ръководство, което подготвихме? Информацията в това ръководство беше ли полезна за вас? Не забравяйте да споделите мнението си по този въпрос с нас в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Ерата на телефонните номера в WhatsApp приключва
 2. WhatsApp с нова функция която няма да имате нужда от преводач
 3. Нова функция идва в Instagram, която ще ви хареса много!
 4. Забравете заглавията: YouTube открива вашата музика без усилия!
 5. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.