Прогнозите на Бил Гейтс през 1999 г .: Колко са взети?bill gates 1999 godina

Прогнозите на Бил Гейтс през 1999 г. се състоят от списък с предсказания за настоящето. И така, колко успешен е Бил Гейтс в това?

„Бизнес @ скоростта на мисълта“ , издаден от Бил Гейтс през 1999 г.,  е изчерпателна книга с някои прогнози за настоящето и близкото бъдеще. Но до каква степен прогнозите на Бил Гейтс през 1999 г. са последователни? Отговорът е достатъчно изненадващ, за да ви изненада дори.

Добрите прогнози Бил Гейтс, направени през 1999 г.!

Написана от Бил Гейтс, тази книга се състои от някои предположения, които не изглеждаха много логични по времето, когато беше пусната за първи път. По това време той беше критикуван силно, но е трудно да се изненадате колко последователни са тези прогнози днес.

Прочети Още: Как да извършите чиста инсталация на Windows 10?

Прогноза 1: Системи за сравнение на цените

„Ще бъдат разработени автоматизирани услуги за сравняване на цени, които ще позволят на хората да виждат най-добрите цени на множество уебсайтове. Това ще направи търсенето на най-евтиния продукт за всички индустрии напълно лесно.“

Когато търсите продукт, предимно Google и Amazon, става възможно да видите всички цени, съответстващи на този продукт, на един екран. В интерес на истината местните услуги като Epey, Akakçe и Cimri също ви помагат да видите най-добрите цени от различни доставчици у нас.

Прогноза 2: Мобилни устройства

„Хората ще носят със себе си малки устройства, които им позволяват да поддържат връзка и да правят електронен бизнес, където и да се намират. С тях те ще могат да проверяват новини, да правят резервации, да получават информация от финансовите пазари и дори да правят почти всичко . „

Излишно е да казвам, че смартфоните, таблетите, усъвършенстваните лаптопи и дори сега умните часовници могат да направят всичко това лесно. От друга страна, фактът, че този коментар е направен през 1999 г., му помага да бъде прогнозна прогноза при условията на този ден.

Прогноза 3: Незабавно плащане, финансово управление и услуга от разстояние

„Хората ще могат да плащат сметките си, да получават информация за своите финанси и да общуват с лекарите си онлайн.“

В днешно време транзакциите за плащане на сметки вече могат да се обработват през интернет с едно кликване. Всъщност повечето финансови транзакции са прехвърлени в онлайн среда с онлайн банкиране. След Covid-19 започнахме да виждаме отдалечени услуги за видео доктор.

Прогноза 4: Личен асистент и Интернет на нещата

„Ще бъдат разработени лични приятели. (Те) ще се свържат интелигентно и ще синхронизират всички ваши устройства, независимо дали у дома или в офиса, и ще им позволят да обменят данни (…) Когато отидете в магазина, можете да му кажете какво рецепта, която искате и те ще създадат списък на съставките, които трябва да купите. „

Google Assistant, Siri, Amazon Alexa и др. Умните асистенти непрекъснато се усъвършенстват и получават нови умения всеки ден. Междувременно частта за синхронизация в статията насочва точно към технологията от ново поколение, наречена Интернет на нещата. 

Прогноза 5: Социални медии

„Уебсайтовете, разработени специално за вашите приятели и семейство, ще бъдат широко разпространени и (те) ще ви позволят да разговаряте и да планирате събития.“

Точно от това се интересуват платформите за социални медии като Facebook и Instagram. Можете да взаимодействате, да чатите или да планирате събития с хора, които познавате или дори непознати от тези платформи. Така че още една доста последователна оценка.

Прогноза 6: Интелигентни рекламни услуги

„Устройствата ще имат интелигентни реклами. Те ще знаят вашите тенденции при закупуване и ще показват реклами, съобразени с вашите предпочитания.“

Днес цялата рекламна система се основава на тази система. Рекламите, които виждате, се оформят от търсенията, които сте направили, сайтовете, които сте посетили, и предишните ви навици за пазаруване. Това означава специални реклами, създадени специално за потребители.

Прогноза 7: Заинтересовани уебсайтове

„Онлайн общностите ще се влияят от вашите интереси, а не от вашето местоположение.“

В днешно време е възможно да се намери уебсайт за почти всички в интернет. Например можете да използвате Tamindir за четене на технически новини и изтегляне на неща, Orange Crowbar за четене на новини за игри или Joystick за игра на интернет базирани игри.

Прогноза 8: Набиране на персонал в Интернет

„Търсещите работа ще могат да намерят възможности за работа онлайн, като декларират своите интереси, нужди и специални умения.“

Днес уебсайтове като LinkedIn се фокусират изцяло върху тази тема. По този начин потребителите могат да търсят работа онлайн чрез качване на предишните си работни места, индивидуални интереси и нужди или специални умения в платформата. В допълнение, компаниите могат да търсят служители въз основа на техните специални умения.

Оценка 9: Софтуер за управление на проекти

Ръководителите на проекти, които искат да обединят екипа, ще могат да се възползват от онлайн системите. Ще може да дефинира проекта и да получи предложения за съществуващи хора, които отговарят на нуждите.

Джира, Слак, Трело или нещо подобно. Днес има много софтуер, който можете да използвате за онлайн управление на проекти. По този начин можете лесно да видите кой каква работа ще свърши, кога ще я свърши или с какво е зает в момента.

Подобни публикации

  1. Новата функция на Spotify Song Fortune Telling
  2. Как мога да видя моите опаковани плейлисти в Spotify?
  3. Защо златото е толкова ценно?
  4. Как да намеря някой в Тиндър?
  5. Сайт за запознанства Tinder

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.