Ръководство за събиране на компютри: Какво трябва да се има предвид при събиране на системата?

igri pc

Ако искате да създадете нов компютър, но не сте сигурни как да го направите, ние сме тук с Ръководството за събиране на компютри.

Ръководство за компютърни пакети – Настолните компютри, особено предпочитани от геймърите, често предлагат по-висока производителност от лаптопите на същото ценово ниво. Ако искате да подготвите своя собствена система, вместо да купувате готова система, но не сте сигурни как да направите това , ние ще разгледаме по-отблизо въпроса на какво да обърнем внимание при събирането на компютри в това ръководство.

Изграждането на собствена система вместо закупуване на готова система обикновено има три предимства:

1- Ще създадете специална машина, която напълно се адаптира към вашите нужди.

2- В бъдеще ще бъде по-лесно да надстроите устройството си, защото ще имате пълен контрол върху вашата система.

3- Вероятно ще събирате по-евтино от готовите системи.

Освен това, ако никога преди не сте имали опит, ще научите много повече за компютрите.

В това ръководство ще разгледаме всички процеси на изграждане на компютърна система с вас. По този начин ще научите как да избирате частите, които да използвате, как да ги купувате и как да ги съберете всички заедно.pc builder

Ръководство за PC Builder: Как да изградим компютър?

Ако сте готови, нека преминем към нашето ръководство.

1- Определете вашите нужди

Първата стъпка в изграждането на система е да решите какъв тип машина искате да изградите. Искате да използвате евтин компютър за деца? Имате нужда от тиха и малка настройка, която можете да използвате като медиен компютър в хола? Търсите ли първокласен компютър за игри? Имате ли нужда от мощна машина с много дискови възможности за редактиране на видео?

Трябва да се каже, че възможностите и комбинациите са почти безкрайни. Въпреки това определянето на вашите нужди е важна стъпка за улесняване на решенията ви. Така че знайте какво искате да направите на вашето устройство от първата стъпка от събирането на системата.

2- Избор на дънна платка

Изборът на дънна платка може да бъде най-интересната част от изграждането на системата. По време на избора ще срещнете стотици различни модели и всеки от тях има различни предимства и недостатъци. Преди да започнете да мислите за дънни платки, можете да ги сортирате в различни категории.

Дънни платки на начално ниво: Те често са насочени към по-стари процесори и са чудесни за създаване на достъпна настройка.

Дънни платки на средно ниво: Те често са добър избор за изграждане на достъпен компютър за дома или офиса.

– Дънни платки от висок клас : Ако ще изградите мощен компютър за игри или видео работна станция, тези дънни платки ще ви дадат това, което искате.

– Дънни платки от изключително ниво: Тези от тази група обикновено идват с високи цени и зад това увеличение на цените има различни специални функции. Например те могат да имат множество процесорни гнезда, допълнителни слотове за памет или специални функции за охлаждане.

Преди да изберете дънна платка, както винаги, трябва да определите вашите нужди. Съответно можете да решите в кой сегмент да бъде включен и да стесните разнообразието от селекции. При стесняване на това разнообразие можете да получите помощ от някои други фактори.

– Независимо дали предпочитанията ви за процесор ще бъдат Intel или AMD. Правенето на този избор ще намали броя на дънните платки почти наполовина. AMD обикновено е по-евтина, но много хора изпитват фатално възхищение от Intel.

– Какъв ще бъде размерът на дънната платка, която искате да използвате? За по-малък компютър може да погледнете случаите на Micro ATX. Това означава, че трябва да закупите дънна платка Micro ATX. В противен случай можете да използвате нормална дънна платка и калъф. Ако наистина искате да запазите кутията малка, имате опции като Mini-ITX или дори Nano-ITX. Размерът на дънната платка също определя размера на корпуса, от който се нуждаете.

– Колко USB порта ви трябват? Уверете се, че дънната платка може да се справи с това, ако искате няколко.

– Имате ли нужда от FireWire? 

– Каква конфигурация на ПИН ще се използва на вашия процесор? Ако купувате един от най-новите процесори, разберете дали вашата дънна платка е подходяща за него.

Освен това бихте ли искали да изпробвате неща като двойни графични карти или специални конфигурации с висока скорост на паметта? Така че проверете наличността.

Ако не ви интересува нито едно от тях, или ако всички те ви изглеждат безсмислени, тогава вероятно се интересувате от събирането на достъпна система. В този случай намерете достъпна комбинация дънна платка / процесор и не се притеснявайте за всички тези подробности.

3- Избор на процесор

След като сте избрали дънната платка, мога да кажа, че сте готови да изберете всичко останало. Уверете се, че сте получили процесор, който се доставя с правилната конфигурация на щифтове, за да пасне на вашата дънна платка. Изберете тактова честота, която ще отговаря на вашия бюджет и цели.

Тактовата честота се отнася до това колко команди може да изпълни процесорът в секунда. Наистина бърз едноядрен процесор ще работи за някои операции, докато по-бавният многоядрен процесор може да е по-добър за някои операции. Най-доброто нещо за вас е да знаете за какво искате да използвате компютъра.

4- Избор на RAM

Ще ви трябва и RAM. Уверете се, че сте избрали памет с конфигурацията на щифтовете, съвместима с дънната платка. Има само едно нещо, което можем да кажем, когато правим своя избор на RAM, о, да, знаете какво искате. Макар че 4 GB RAM може да са достатъчни в компютър, подходящ за ежедневна употреба, ще бъде полезно да гледате поне 16 GB RAM за операции на високо ниво.

След като разберете броя на слотовете, поддържани от дънната платка, изберете конфигурация, която да съответства на нея.

5- Избор на захранване

Ако имате нужда от захранване, 300W ще са достатъчни за машини с ниска мощност. За по-мощни компютри обаче трябва да предпочетете захранване с по-високо ниво. Има някои онлайн инструменти, които определят колко силно захранване ви е необходимо въз основа на компонентите, които предпочитате в компютъра си. Би имало смисъл да се възползваме от тях.

Обикновено би имало смисъл да се вземат 10 процента повече от тези стойности. По този начин той ще се увери, че разполагате с достатъчно мощност и няма да имате проблеми, ако се наложи да надстроите в бъдеще.

6- Избор на графична карта

Ако не използвате вградения графичен модул на дънната платка, изберете видеокарта. Когато избирате тази видеокарта, ще трябва да направите подробно проучване, за да избегнете проблема с несъвместимостта на вашия процесор. В тесното място производителността на графичната карта не съвпада с производителността на процесора или обратно и може да останете с различни проблеми.

7- Избор на оптично устройство

Ако правите бюджетна инсталация, можете да закупите възможно най-достъпното CD-ROM устройство. Ако имате силна връзка с CD, DVD или Blu-Ray, не забравяйте да закупите устройство, което може да ги премахне. Полезно е да бъдете внимателни, тъй като това ще бъде важен фактор за компютрите, които ще се използват за медийни цели.

8- Избор на твърд диск

В зависимост от това кой стандарт поддържа дънната платка, изберете между SATA 3.0 GB / s или SATA 6.0 GB / s устройства. Повечето устройства могат да работят над SATA 3.0 GB / s. Ако искате и ако бюджетът ви позволява, може да искате да закупите SSD вместо или в допълнение към твърдия диск. SSD дисковете заемат по-малко място, по-бързи и по-тихи са. Те обаче са и по-скъпи. 

Как да сглобя сборния компютър?

Ако сте избрали всяка част от компютъра си и е време да настроите, ще трябва да внимавате, ако правите това сами. Повечето части, които ще използвате, докато сглобявате компютъра си, са много чувствителни към статични удари. Ако създадете статично електричество в тялото си и то превключи на компонент като процесорен чип, това е мъртъв процесорен чип.

Трябва да си купите нов.

Начинът за премахване на рисковете, свързани със статичното електричество, е да се заземите. Има много начини да направите това, но най-удобно е да носите гривната, произведена по съответния начин. Ако след това прикрепите този пръстен към нещо заземено, като централния винт в предната част на контакта, вие елиминирате риска от удар със статично електричество. Не включвайте нищо в контакта и не търсете професионална помощ, ако не сте сигурни в тези действия.

Всяка комбинация е уникална, но когато изграждате компютър, обикновено следвате подобни стъпки.

1- Как се монтира процесорът?

Първо отворете дънната платка и процесора. Поставете процесора в гнездото му правилно, като използвате маркировките на дънната платка. Не упражнявайте никакъв натиск, защото не е необходимо. Ако е подравнен правилно, той лесно ще щракне на мястото си. Затегнете с дръжката на лоста след позициониране. Е, не много.

2- Как се монтира радиаторът?

Сега ще трябва да инсталирате поглъщащи топлината компоненти. Ръководства за това как да направите това ще намерите в кутията на процесора. По същия начин в кутията ще бъдат включени стикер и грес. Следвайте инструкциите за инсталиране. Всъщност това е лесно да се направи. Поставете го на място, затегнете го с фланци от двете страни и го заключете с гърбица. Свържете захранващия кабел и към дънната платка.

3- Как да инсталирам RAM?

След това поставете RAM в слота на дънната платка. Може да се наложи да приложите малко повече натиск за това, отколкото си мислите. От двете страни на модула трябва да има дръжка за заключване на RAM паметта. Вече сте готови да поставите дънната платка в кутията.

4- Как да сглобя дънната платка?

Свържете различните компоненти и кабели, за да задържите дънната платка на място. На гърба на дънната платка трябва да има плоча за задните конектори. Достатъчно е да натиснете тази плоча, докато тя седне. Вече можете да инсталирате дънната платка. Трябва да е на около 6,5 мм от повърхността, така че нито един от съединителите да не докосва корпуса. Можете да постигнете това, като поставите разделителите, доставени с дънната платка.

5- Как се монтира захранването?

Сега сте готови да включите захранването в кутията, ако тя вече не е там. Има две различни посоки в захранването. Страната на вентилатора е обърната към външната страна на кутията, а жичната страна е обърната към вътрешната страна. Плъзнете захранването през скобите му и го фиксирайте с винтове. Тези винтове обикновено са включени в кутията или кутията за захранване. Свържете захранващите проводници към дънната платка. Един от тях е голям, а един е малък. Така че е съвсем ясно кой къде да се инсталира.

Сега ще намерите още около петнадесет жици. Не се безпокой. Прегледайте ръководствата и разберете къде трябва да се свърже всеки.

6- Как да инсталирам твърд диск / твърд диск?

Последните стъпки са да инсталирате твърдия диск и оптичното устройство. Шасито има подвижна скоба с четири гумени уплътнения, които се подреждат с четирите отвора на твърдия диск. Завийте твърдия диск към скобата, след което поставете скобата в слота в шасито. Свържете твърдия диск, като използвате един от съединителите от захранването.

7- Как да монтирам оптично устройство?

Устройството е разположено отпред на корпуса и може да се наложи да свалите предния капак, за да освободите място за него. Завийте го на място, когато смятате, че пасва на слота отпред на корпуса. Можете да използвате всеки съединител на захранването, например на твърд диск. Също така ще използвате кабела, предоставен с оптичното устройство, за да го свържете към дънната платка.

8- Как да монтирам графичната карта?

Ако сте закупили видеокарта, време е за него. На дънната платка има само един слот за видеокарта. Следователно можете лесно да го намерите. Подравнете картата с гнездото и я натиснете на място. Ако видеокартата има собствен конектор за захранване, свържете я към захранването.

Вече можете да затворите сейфа. След това всичко, което трябва да направите, е да добавите монитор, клавиатура, мишка и високоговорител.pc cheren ekran

Какво трябва да направите, ако сборният компютър няма да работи?

Сега е време да включите вашата система и да видите дали всичко работи. Ако има ключ на гърба на захранването, уверете се, че е включен. Също така се уверете, че захранването е правилно настроено. След това натиснете превключвателя на захранването отпред на кутията или където и да е. Четирите неща, които трябва да се случат в идеален процес, са:

– Ще видите или чуете феновете да се въртят.

– Ще чуете звука на твърдия диск.

– Лампите ще се включат на кутията.

– Ще видите нещо на монитора, показващо, че дънната платка работи.

Ако всичко това се е случило, поздравления, успешно сте преодолели труден период.

Но какво ще стане, ако съберете всичко и устройството ви не работи след като сте приключили с всичко? Това е потенциален недостатък на процеса. Прекарали сте няколко часа работа и значително количество време. Но не губете надеждата си.

– Захранването здраво ли е включено и включено?

– Опитвали ли сте да го включите в друг контакт?

– Свързано ли е захранването с дънната платка?

– Превключвателят на захранването на шасито правилно ли е свързан към дънната платка?

– Правилно ли са свързани устройствата към дънната платка?

Ако сте проверили всичко това и проблемът не е разрешен, това може да означава:

– Захранването ви е лошо.

– Ключът в сейфа не работи.

– Има проблем с дънната платка или процесора.

Начинът да определите къде е проблемът е да замените частите. Опитайте различно захранване, инсталирайте различна дънна платка или комбинирайте сила. Ако все още не работи, свържете се с мястото си на покупка.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.