Какво е Jailbreak? Какво прави? Как се прави?

kakvo e jailbreak

Какво е джейлбрейк? Какво прави как да се направи В това ръководство ще разгледаме отблизо всички подробности, които се чудите за Jailbreak.

Jailbrek , който почти всеки потребител на iPhone е чувал поне веднъж, но не знае точно какво е, се откроява като алтернативен начин за персонализиране на вашето устройство. В това ръководство, което подготвихме за вас,  Какво е Jailbreak? Какво прави? Как се прави? Ще разгледаме по-отблизо отговорите на вашите въпроси.

Единственият начин да стартирате приложения на първото поколение iPhone, пуснато през 2007 г., беше ограничен до тези, пуснати от Apple. С iPhone 3G обаче, а именно през 2008 г., App Store беше включен в живота ни. Потребителите също са изправени пред десетки хиляди приложения, които могат бързо да бъдат инсталирани на техните смартфони.

Това може да означава, че има много неща за избор. Но има стотици хиляди потребители, които искат повече.

Какво е Jailbreak?

По принцип много потребители се обръщат към джейлбрейк поради различни ограничения на iPhone. Apple ограничава някои от основните функции, които другите смартфони предлагат стандартно, като изтегляне на видеоклипове, създаване на персонализирани мелодии и превключване на интерфейси на iPhone. Jailbreak ви позволява да преодолеете всички тези ограничения и да се възползвате от приложения на трети страни.

Джейлбрейкът обаче не е функционален само за основни функции като инсталиране на приложение или промяна на интерфейси, но и за тези, които са по-технически ориентирани.

iPhone работи на основен Unix-базиран вариант на macOS X. Това означава, че можете да превърнете iPhone в малък компютър, където можете да инсталирате определени Unix приложения, като Apache Web Server с PHP или SSH демон, за да приемате отдалечени връзки. И все пак, ако не сте запознати с него, би било полезно да не се намесвате в тях.

Какво прави Jailbreak?

Действията, които можете да правите с джейлбрейк, по принцип нямат край. Можете да направите почти всяка промяна на вашето устройство, която обикновено не е разрешена. Можете да промените интерфейса, да използвате различни приложения на трети страни или да изтеглите безплатно платени приложения и да ги инсталирате на вашето устройство.

Накратко, можете да направите почти всяка промяна, която можете да направите на устройства с Android на вашия iPhone с джейлбрейк. apple iphone

Как да направя джейлбрейк?

Накратко, фърмуерът е кодове, които съдържат инструкции за експлоатация на хардуера, като например как трябва да функционира iPhone, какви функции могат да се използват или каквито и да е необходими корекции за сигурност. Apple периодично актуализира своя фърмуер, за да надгражда функции и да отстранява грешки.

Ако искате да направите джейлбрейк на iPhone, инструкциите, които ще трябва да следвате, ще се различават от iPhone на iPhone и версията на софтуера до версията на софтуера. Така че не е възможно да се направи това с фиксирана информация за една статия. Въпреки това ще бъде възможно да получите подходящ резултат, като потърсите вашия iPhone модел и инсталираната версия на iOS в интернет. Също така често можете да намерите подробни инструкции и придружаващи екранни снимки в тези ръководства.

Поддържането на актуализиран софтуер на затвора обикновено е подобно на играта на котки и мишки. Apple актуализира често своя фърмуер и разработчиците работят за разработване на нов код за джейлбрейк.

Безопасен ли е Jailbreak?

Не, не е безопасно, ако трябва да ви предупредим от самото начало.

Ако идеята за хакване на телефона ви притеснява, вие сте прав по този въпрос. Ако сте решени да направите джейлбрейк, винаги имайте предвид възможността да му навредите. Jailbroken устройства обикновено могат да бъдат възстановени чрез iTunes. В най-лошия случай обаче може да срещнете неизползвано устройство, наречено iBrick.

Това не е единственият проблем. Тези процеси водят до различни проблеми, свързани със сигурността. Всички приложения, качени в App Store, се преглеждат от Apple, но инсталирането на неоторизирани приложения на трети страни може да бъде шлюз към разнообразен злонамерен софтуер. Приложението, което сте изтеглили, добър ли е за изтегляне на YouTube или злонамерен софтуер?

За съжаление няма да разберете, докато не го инсталирате.

Jailbreak анулира ли гаранцията?

Тъй като Apple не потвърждава джейлбрейка, вашата гаранция ще бъде анулирана след този процес. Той също така отнема всички нови софтуерни актуализации, джейлбрейк процеси, пуснати от Apple.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Дали информацията в това ръководство беше достатъчна за вас или има въпроси, на които не можете да намерите отговор? Ако имате, не забравяйте да ни попитате за тях и да споделите мнението си с нас от раздела за коментари точно по-долу.

Подобни публикации

  1. Най-накрая чакана функция! Deezer вече може да разпознава песен от вашето мрънкане
  2. Китай преминава към базирана на Linux операционна система
  3. Най-популярните музикални ботове на Discord
  4. Безплатен екранен рекордер за Windows
  5. Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.