Рекорден ръст на пазарната стойност на Appleapple aktsii

Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple: Акциите растат!

През изминалия ден имаше огромно увеличение на акциите на Apple и компанията се насочва към най-високата си стойност на акциите през последните години. Ето подробностите! Акциите на Apple поскъпнаха значително в петък, след като отчетът за печалбите на технологичния гигант за фискалното второ тримесечие беше публикуван след затварянето на пазара в четвъртък.

Въпреки че продажбите на iPhone са намалели с 10% на годишна база през тримесечието, което е под прогнозите на Wall Street, акциите се повишиха значително, след като Apple обяви рекордно обратно изкупуване на акции за 110 милиарда долара.

Пазарната стойност на Apple се увеличи със 160 милиарда долара

apple rekordni

В търговията в петък акциите на Apple поскъпнаха до $187, преди да затворят на $183,36, печалба от 5,97%. С 15 509 763 000 акции в обращение, днешното увеличение добавя $160,21 милиарда към пазарната капитализация на Apple, оценявайки компанията на $2,83 трилиона.

Тъй като Apple се придвижва към оценка от $3 трилиона, акциите за последно достигнаха този връх през декември, когато пускането на пазара на Vision Pro беше в съзнанието на инвеститорите.

Откакто Vision Pro беше пуснат през февруари, Apple не постигна значителен успех нито с продукта, нито с акциите си, което Apple можеше повече или по-малко да предвиди поради цената на продукта. какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.