Подгответе вашето интернет изживяване с рутер Huawei AX3 Wi-Fi 6+!

huawei ax3 wifi 6 router

Рутер Huawei AX3 Wi-Fi 6+ прави вашето интернет изживяване по-приятно със своите технически компоненти, които отговарят на нуждите на потребителите.

Wi-Fi 6 , който се превърна в блестящата звезда в последно време , обещава да предложи на потребителите по-ефективно и по-бързо интернет изживяване. Рутерът Huawei AX3 Wi-Fi 6+ може да бъде най-големият ви помощник по този път със своите технически компоненти, които отговарят на нуждите на потребителите.

Може би се чудите какво можете да направите, за да имате непрекъснато и ефективно интернет изживяване в наши дни, когато работата от разстояние е все по-често срещана и почти всичко, от крушката в дома ни, е свързано с интернет. Разбира се, тук може да има много фактори, но ще се спрем на един от най-важните от тях.

Прочети Още: Apple ще произвежда свой собствен модемен чип

Какво е Wi-Fi 6?

Една от най-важните подробности, на които трябва да обърнете внимание, когато разглеждате техническите характеристики на всеки продукт, който се свързва с интернет, е Wi-Fi стандартът, който има. В най-кратката си дефиниция Wi-Fi 6 представлява най-новото поколение на Wi-Fi стандарта и обещава забележителни подобрения както в качеството на сигнала, така и в скоростта.

И така, защо Wi-Fi 6 е толкова важен?

Wi-Fi 6 има 175 % по-висока пропускателна способност в сравнение с Wi-Fi 5, благодарение на максимална пропускателна способност от 9,6 Gbps . Сега може да си помислите, че тази теоретична скорост не е толкова важна в нашето ежедневие: Всъщност средната скорост на интернет в нашата страна не е дори 100 Mbps.

От друга страна, това не е точно така.

Всъщност тези 9,6 Gbps не трябва непременно да отиват на едно устройство и максималният обем може да бъде разделен равномерно върху цялата мрежа на устройството. Така че, когато разглеждаме претъпкана среда с висока плътност на устройствата, дори вашия дом, това означава потенциално по-ефективна връзка за всяко устройство.

Както може би сте забелязали, Wi-Fi 6 не е само за скорост и е важна стъпка напред за интернет на нещата. Докато позволява по-бърз и по-ефективен интернет на повече устройства, той също така предлага на потребителите по-малко забавяне и по-стабилна връзка. От друга страна, ако искате да се възползвате напълно от истинската мощност на Wi-Fi 6, и рутерът, и устройството ви трябва да са съвместими с Wi-Fi 6. 

Характеристики на рутер Huawei AX3 Wi-Fi 6+

Рутер Huawei AX3 Wi-Fi 6+ , въведен и предлаган за продажба от Huawei , се откроява като първия рутер с Wi-Fi 6+ технология. Wi-Fi 6+, който е по-усъвършенствана версия на технологията Wi-Fi 6, позволява по-високи скорости и по-високо качество на сигнала благодарение на своята честотна ширина от 160 MHz .

Когато го намали до по-техническо ниво, скорост 2,4 GHz е 574 Mbps и скорост на данни 5 GHz е 2.402 Mbps , и той може да поддържа скорост до до 2,976 Mbps , благодарение на едновременното двойна подкрепа лента . Трябва да се каже, че тази стойност е доста над днешните стандарти за рутери.

Полезно е да направите важно напомняне тук, защото рутерът AX3 Wi-Fi 6+ може да се използва успешно с всички устройства с поддръжка на Wi-Fi 6. Освен това, благодарение на обратната съвместимост, можете да свържете вашите устройства с по-стари стандарти като Wi-Fi 5 или Wi-Fi 4 към рутера.

От друга страна, ако имате смартфон Huawei с поддръжка на Wi-Fi 6, изживяването, което получавате, става много по-добро, тъй като телефонът и рутерът ви са оборудвани с Wi-Fi чипсет, разработен от Huawei и поддържащ честотна лента от 160 MHz.

Използвайки Dynamic Narrow Bandwidth технология, базирана на Chipset Synergy, смартфоните на Huawei с активиран Wi-Fi 6 могат да изпращат стабилни, 2 MHz тясна честотна лента, 6dB по-силни сигнали обратно към AX3, а безжичните сигнали могат лесно да проникнат в твърди предмети като стени и подове. Това означава, че телефонът ще получи добър Wi-Fi сигнал дори когато се свързва от горния етаж или от място, далеч от рутера.

Казахме, че Wi-Fi 6 е основно решение за сценарии с множество устройства. AX3 позволява свързване на до 128 устройства общо в двойна лента . Със своите усъвършенствани технологични решения той гарантира, че можете да получите най-доброто изживяване, което някога сте имали, без значение колко пренаселено е устройството.

Заключение

Рутер Huawei AX3 Wi-Fi 6+ се откроява като успешен продукт, който обединява всички иновации, предлагани с Wi-Fi 6 с неговата по-напреднала форма. Докато потребителите получават по-бързо, стабилно и ефективно интернет изживяване от всякога, те могат да поддържат производителност дори в сценарии с висока плътност на устройствата. 

Подобни публикации

  1. Защо не се актуализира моят WhatsApp?
  2. Разкрит дизайн на настолен компютър на Xiaomi
  3. Samsung представя нов 4K монитор ViewFinity S8UT
  4. Внимание на потребителите на Android: Открита е голяма уязвимост
  5. Как да замразя акаунт в Instagram?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.