Safari е успял да надмине 1 милиард потребители

safari 2022 rekord 1 mil

Нов доклад разкрива, че Safari е успял да надмине 1 милиард потребители и да затвърди 2-ро място след Google. Ето подробностите!

Нов доклад показва, че  браузърът Safari на Apple най-накрая е прехвърлил границата от 1 милиард потребители, въпреки че все още изостава много от Google Chrome по популярност. Въпреки това, Safari успя да се превърне във втория браузър, който надмина 1 милиард потребители.

Прочети Още: Премиум опция за абонамент идва в Telegram

Според проучване на AtlasVPN, 1 006 232 879 интернет потребители (19,16% от всички интернет потребители) сега използват браузъра Safari, което прави Safari вторият браузър, който достига над 1 милиард потребители. Статистиката се основава на процента на пазарния дял на браузъра GlobalStats и е преобразувана в числа с помощта на интернет потребителския показател на Internet World Stats, за да се получат точните числа.

Safari има над 1 милиард потребители, докато Google Chrome има три пъти повече потребители с общо 3,378,967,819 потребители. Според проучване Microsoft Edge, най-популярният браузър зад Safari, има приблизително 212 695 000 потребители.

Apple продължава да подобрява Safari

През последната година Apple въведе няколко нови функции за поверителност в Safari. Не само това, но по време на миналогодишното събитие на WWDC , компанията представи нов облик, който много хора смятат за много противоречив. Според Apple, компанията постигна две цели с новото Safari в iOS 15, като направи „контролите по-лесни с една ръка“ и постави съдържанието „отпред и в центъра“. Освен това, компанията добави и нов доклад за поверителност, показващ колко и кои кроссайтови тракери ITP е спрял да осъществяват достъп до вашата информация. Така че за тазгодишния WWDC Apple вероятно ще се съсредоточи още повече върху функциите за поверителност на собствения си браузър.

И така, кой е любимият ви браузър? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Премахнато изискване за самолетен режим при полети!
  2. Актуализацията на Android 13 пристигна за смарт телевизори
  3. Кога ще бъде пуснат iOS 16.2?
  4. Нови емотикони идват в WhatsApp 2022
  5. Discord не се отваря, какви са методите за решение?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.