Safari е успял да надмине 1 милиард потребителиsafari 2022 rekord 1 mil

Нов доклад разкрива, че Safari е успял да надмине 1 милиард потребители и да затвърди 2-ро място след Google. Ето подробностите!

Нов доклад показва, че  браузърът Safari на Apple най-накрая е прехвърлил границата от 1 милиард потребители, въпреки че все още изостава много от Google Chrome по популярност. Въпреки това, Safari успя да се превърне във втория браузър, който надмина 1 милиард потребители.

Прочети Още: Премиум опция за абонамент идва в Telegram

Според проучване на AtlasVPN, 1 006 232 879 интернет потребители (19,16% от всички интернет потребители) сега използват браузъра Safari, което прави Safari вторият браузър, който достига над 1 милиард потребители. Статистиката се основава на процента на пазарния дял на браузъра GlobalStats и е преобразувана в числа с помощта на интернет потребителския показател на Internet World Stats, за да се получат точните числа.

Safari има над 1 милиард потребители, докато Google Chrome има три пъти повече потребители с общо 3,378,967,819 потребители. Според проучване Microsoft Edge, най-популярният браузър зад Safari, има приблизително 212 695 000 потребители.

Apple продължава да подобрява Safari

През последната година Apple въведе няколко нови функции за поверителност в Safari. Не само това, но по време на миналогодишното събитие на WWDC , компанията представи нов облик, който много хора смятат за много противоречив. Според Apple, компанията постигна две цели с новото Safari в iOS 15, като направи „контролите по-лесни с една ръка“ и постави съдържанието „отпред и в центъра“. Освен това, компанията добави и нов доклад за поверителност, показващ колко и кои кроссайтови тракери ITP е спрял да осъществяват достъп до вашата информация. Така че за тазгодишния WWDC Apple вероятно ще се съсредоточи още повече върху функциите за поверителност на собствения си браузър.

И така, кой е любимият ви браузър? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Синята отметка може да се скрие в Twitter
  2. Нова функция дойде в Play Store: Осигурява голямо удобство!
  3. Истински Windows 11 и Office 2021 Възможност на много ниска цена!
  4. Най-често срещаните проблеми със Slack и техните решения
  5. С Bing е възможно да обобщавате уеб страници с едно щракване!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.