САЩ обявяват извънредно положение заради маймунската шаркаДокато случаите на маймунска шарка продължават да се разпространяват бързо по света, Америка обяви извънредно положение в цялата страна поради нарастващия брой пациенти. Ето подробностите!

Ксавие Бесера , секретар на Министерството на здравеопазването и човешките услуги , каза в четвъртък, че епидемията от маймунска шарка в Съединените щати е извънредна ситуация за общественото здраве . След обявяването на извънредното положение беше решено да се координират националните здравни служби, за да се ускорят проучванията за ваксиниране и да се осигурят необходимите тестове и лечения срещу епидемията.

Прочети Още: Как да правите тегления от Binance?

Миналия месец Световната здравна организация обяви епидемията от маймунска шарка за извънредна ситуация в световен мащаб. В САЩ беше обявено извънредно положение в градовете, където епидемията се разпространи бързо, включително Калифорния , Ню Йорк и Илинойс. В резултат на продължителен натиск от правителството на САЩ, епидемията от маймунска шарка беше обявена за извънредно положение в цялата страна.maymuska sharka test

Повече от 6600 случая на маймунска шарка са открити в САЩ!

Маймунската шарка, която е една от болестите, предавани по полов път, е открита в много страни по света. Повече от 6600 случая на маймунска шарка са регистрирани досега в Съединените щати, една от най-засегнатите страни . В Америка все още няма смъртен случай от маймунска шарка.

Учените са разработили методи за ефективно лечение и ваксина срещу епидемията от маймунска шарка . Америка иска да предотврати епидемията, особено с проучвания за ваксиниране, прилагани към хора, които са изложени на висок риск от заразяване с болестта.

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.