САЩ обявяват извънредно положение заради маймунската шарка

Докато случаите на маймунска шарка продължават да се разпространяват бързо по света, Америка обяви извънредно положение в цялата страна поради нарастващия брой пациенти. Ето подробностите!

Ксавие Бесера , секретар на Министерството на здравеопазването и човешките услуги , каза в четвъртък, че епидемията от маймунска шарка в Съединените щати е извънредна ситуация за общественото здраве . След обявяването на извънредното положение беше решено да се координират националните здравни служби, за да се ускорят проучванията за ваксиниране и да се осигурят необходимите тестове и лечения срещу епидемията.

Прочети Още: Как да правите тегления от Binance?

Миналия месец Световната здравна организация обяви епидемията от маймунска шарка за извънредна ситуация в световен мащаб. В САЩ беше обявено извънредно положение в градовете, където епидемията се разпространи бързо, включително Калифорния , Ню Йорк и Илинойс. В резултат на продължителен натиск от правителството на САЩ, епидемията от маймунска шарка беше обявена за извънредно положение в цялата страна.maymuska sharka test

Повече от 6600 случая на маймунска шарка са открити в САЩ!

Маймунската шарка, която е една от болестите, предавани по полов път, е открита в много страни по света. Повече от 6600 случая на маймунска шарка са регистрирани досега в Съединените щати, една от най-засегнатите страни . В Америка все още няма смъртен случай от маймунска шарка.

Учените са разработили методи за ефективно лечение и ваксина срещу епидемията от маймунска шарка . Америка иска да предотврати епидемията, особено с проучвания за ваксиниране, прилагани към хора, които са изложени на висок риск от заразяване с болестта.

Подобни публикации

  1. Идват генетично модифицирани растения
  2. Най-добрите приложения за тренировка
  3. Изкуственият интелект може да изчисли риска от сърдечен удар през вашите очи
  4. Най-добри диетични практики
  5. Първи в света: Одобрена ваксина срещу коронавирус без игла!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.