Какви са настройките за сигурност на Instagram, които трябва да направи всеки потребител?

instagram sigurnost

Настройките за сигурност в Instagram са много важни. И така, какви настройки трябва да направят потребителите на Instagram чрез приложението? Ето подробностите!

Има някои настройки за сигурност на Instagram, които потребителите трябва да приложат . Продуктовият и маркетинговият мениджър изброи някои важни настройки, които трябва да бъдат направени в приложението за социални медии, базирано на изображения.

Най-важните настройки за сигурност в Instagram според ESET

Трябва да направите някои настройки в приложението Instagram, което има огромна популярност по целия свят. Ето настройките за сигурност в Instagram, които трябва да направите!

Прочети Още: Бил Гейтс затвори залива във Фетие за празнуване на рожден ден

Защита с парола

Както при всеки онлайн акаунт, сигурността на паролата е от голямо значение в Instagram. Следователно, трябва да зададете уникална и трудна за отгатване парола. Уверете се, че паролата, която сте задали, не е същата като тази, която използвате в другите си акаунти.

Сред настройките за сигурност на Instagram, които трябва да направите, е двуфакторното удостоверяване. Можете да увеличите сигурността на вашия акаунт, като активирате тази функция. Можете да направите това на страницата с настройки.

Фишинг имейли

Хакерите могат да изпращат имейли, които изглеждат истински, но имат за цел да измамят потребителя и да откраднат неговите данни. Разработчиците на Instagram са разработили някаква предпазна мярка за предотвратяване на подобни измами.

Всъщност можете да видите имейлите, изпратени от Instagram от секцията за сигурност на приложението. По този начин, когато имейл от Instagram с молба да предоставите информацията ви бъде изпратен до вашата пощенска кутия, можете да отворите базираното на изображения приложение за социални медии на телефона си и да проверите дали наистина е изпратено от Instagram.

Заявки чрез DM

С функцията DM (Direct Message) на Instagram можете да получавате някои съобщения, които изглеждат сякаш са изпратени от Instagram. Съобщението може да ви подкани да попълните формуляр, да въведете телефонния си номер или да промените паролата си. Не забравяйте, че Instagram никога не изисква от вас чрез DM. Заявки и предупреждения за вашия акаунт се изпращат до вас по имейл. Можете да проверите дали тези имейли са истински или не в раздела за сигурност на приложението.

Други приложения и уебсайтове, свързани с вашия акаунт в Instagram

Приложенията на трети страни, които не са собственост на самия Instagram, могат да бъдат доста опасни. Такива приложения се опитват да разширят мрежите си, като предлагат различни инструменти (филтри, маркетингови инструменти и т.н.) за Instagram, но не трябва да се доверявате на тези приложения със затворени очи.

Някои приложения на трети страни, които имат достъп до вашия акаунт, може да се опитат да превземат акаунта ви и да публикуват от ваше име. Можете да следите такива приложения в секцията „Данни и история“. Премахнете всички неупълномощени или ненужни. Имайте предвид, че има вероятност приложение, което сте използвали в миналото, да е хакнато или продадено на друга компания.

Настройки за поверителност на Instagram

Много потребители съзнателно или несъзнателно споделят своите публикации публично. Това кара снимките, видеоклиповете и информацията за потребителския профил да бъдат публично видими. Поради тази причина можете да изберете да ограничите публикациите и информацията в профила си, така че само близките ви приятели да могат да я виждат. 

Можете да настроите акаунта си в Instagram като частен. По този начин само одобрени потребители ще могат да виждат вашия профил и публикации. Отворете категорията „Акаунти, които следвате“ в долната част на секцията „Поверителност“ и след това премахнете тези, които не искате, от секцията „Последователи“.

Решете кой може да вижда вашите истории

Независимо дали профилът ви е публичен или не, можете да зададете кой може да вижда, споделя или отговаря на вашите истории за различни групи и последователи.

Блокиране на нежелани (спам) съобщения

Ако се притеснявате от спам, директни съобщения от вашите последователи или хора, които ви добавят към странни групи, можете да ги спрете всички. За да направите това, първо отворете настройките за поверителност. След това изберете „Съобщения“ и изберете опциите за получаване на заявката си.

Скрийте състоянието на вашата активност

Ако не искате вашите последователи да знаят, че сте онлайн, можете да скриете състоянието на активността си. Отворете страницата за поверителност. След това изберете „Състояние на движение“ и деактивирайте функцията. Имайте предвид, че в този случай също няма да можете да видите състоянието на други потребители.

Скриване от някои потребители

Можете да блокирате или ограничите достъп на някои потребители до вашия акаунт. За този процес първо отворете потребителския профил. Докоснете иконата с три точки в горния десен ъгъл. След това изберете „Блокиране или ограничаване“. Последователите във вашия списък с ограничения все още могат да виждат и дори да коментират вашите снимки и видеоклипове, но тези коментари са видими само за вас и коментиращия.

Подобни публикации

  1. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда
  2. Първи поглед към функцията за редактиране на туит в Twitter
  3. Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена
  4. Държави с най-голяма площ
  5. Излезе първата бета версия на Android 13

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.