Атмосферата на Юпитер, видяна в 3D за първи пътjupiter atmosferi 3d

3D изображението на атмосферата на Юпитер беше интригуващо. НАСА създаде първото 3D изображение на Юпитер.

НАСА публикува 3D изображение на атмосферата на Юпитер. Нови открития от сондата Juno на НАСА, обикаляща около Юпитер, дават по-пълна картина за това как отличителните и цветни атмосферни характеристики на планетата дават улики за невиждани процеси под нейните облаци.

Сондата на НАСА Juno предостави по-добър и по-задълбочен поглед в атмосферата на Юпитер. Изследователите създадоха първото 3D изображение на атмосферните слоеве на Юпитер, което показва как работят турбулентните облаци и бури с по-големи подробности от преди .

3D изображение на атмосферата на Юпитер заинтригува 

Най-важното е, че след тези изображения е по-ясно как се държат циклоните и антициклоните. 200 мили дълбоко в течащото Голямо червено петно (Голямо червено петно, антициклон) и много по-дълго от очакваното. Освен това е по-горещо или по-студено в горната част в зависимост от завоите му.

Juno помогна за попълването на данните с помощта на микровълнов радиометър , който предлага поглед под повърхността на облаците . Екипът допълни радиометърните данни за Голямото червено петно ​​с гравитационни сигнатури от два близки прохода.

Информацията от радиометъра също показва подобни на Земята циркулационни клетки в северното и южното полукълбо, освен океански промени в микровълновата светлина.

Прочети Още: Какви са настройките за сигурност на Instagram, които трябва да направи всеки потребител?

Някои мистерии все още остават неразкрити, като атмосферната маса на Голямото червено петно. Въпреки това, 3D изображенията разкриват по-сплотена картина на това как се държат планети като Юпитер .

В новосподеленото изображение не могат да се видят много фини детайли. Това се дължи на пътя, който е следван за получаване на снимката. Снимката по-горе не е направена наведнъж, тя е направена от три различни точки.

Юнона, наблюдаваща Юпитер, изчезна

Юнона, която беше на 10 години, беше изчезнала от полезрението особено наскоро. Следващият голям момент за Юнона, луната на Юпитер през септември 2022 г., ще бъде моментът да разгледаме отблизо започналите операции на Европа, които се изразяват .

През януари 2021 г. НАСА удължи мисията на Джуно до 2025 г. (или края на живота). Освен ако космическият кораб не стане неработоспособен по-рано, той ще продължи да работи, за да изпълни мисията си до 2025 г., а космическата агенция ще може да продължи да използва Juno за тези цели дотогава.

Космически кораби като Джуно не се разработват, за да ги върнат на Земята. Мисията на Юнона ще приключи, когато невероятната гравитация на Юпитер го привлече достатъчно близо, за да го разкъса.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.