Сравнение на Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Заслужава ли си надстройката?mi band 6

В тази статия, която сме подготвили за вас, ние сме тук със сравнение на Mi Band 6 срещу Mi Band 5. И така, кой от двата модела трябва да купите?

Xiaomi , която от години е безспорен лидер в индустрията за интелигентни гривни , излезе с най-новия член на поредицата, Mi Band 6 . Ако мислите да закупите нова интелигентна гривна в този процес, може би се чудите дали си струва допълнителната разлика в цената, която ще платите за новия модел. Няма нужда да се притеснявате, защото в тази статия сме тук със сравнението Mi Band 6 срещу Mi Band 5 . И така, какви са разликите между тези два модела и кой трябва да предпочетете?

Mi Band 6, най-новото поколение интелигентни гривни на Xiaomi, разбира се, идва с важни иновации и подобрения в сравнение с предишното поколение. На този етап не е трудно да се вземе решение, но нека разгледаме по-отблизо какви разлики се откриват между двата модела.

Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Какви са разликите?

 • Mi Band 6 има по-голям екран . (1,56 инча вместо 1,1 инча)
 • Mi Band 6 има по-висока разделителна способност на екрана  . (152 x 486 вместо 126 x 294)
 • Mi Band 6 има по-нова технология за показване . (3D стъкло вместо 2.5D стъкло)
 • Mi Band 6 има сензор за ниво на кислород в кръвта (SpO2) .
 • Mi Band 5 има по-достъпна цена . (35 евро вместо 45 евро)
 • Mi Band 5 има по-дълъг живот на батерията . (20 дни вместо 14 дни)mi band 6 vs mi band 5

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на екрана

  Когато говорим за интелигентна гривна, една от първите подробности, която привлича вниманието ни, са технологиите за показване. Ако започнем с Mi Band 5, виждаме AMOLED дисплей в този модел с извит 2.5D дизайн с размер 1,1 инча и  резолюция 126 х 294 пиксела .

  Mi Band 6 прави голям скок напред в това отношение и ревизира размера на екрана до 1,56 инча . Разбира се, виждаме, че компанията, която не намалява разделителната способност на екрана, предлага разделителна способност от 152 х 486 пиксела и 326 PPi плътност на пикселите. В допълнение, Mi Band 6, който има значително предимство в среда с висока осветеност със своята пикова яркост от 450 нита, излиза от кутията с панела AMOLED, базиран на технологията 3D Glass.

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на дизайна

  Когато Xiaomi представи модела Mi Band 5, той обяви модела със същите размери като Mi Band 4, но с по-голям екран. По принцип можем да кажем, че компанията, която осигурява това чрез увеличаване на съотношението екран / кадър, отново е тук с подобна стъпка.

  Прочети Още: Списък на игри подобни на Minecraft

  Ако започнем с Mi Band 5,  виждаме устройство с дължина 47,2 мм , ширина 18,5 мм и дебелина 12,4 мм . От друга страна, Mi Band 6 има 47,4 мм боя, 18,6 мм ширина и 12,7 мм дебелина. Така че почти няма разлика между двата модела по отношение на размера, но екранът е нараснал значително.

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на батерията

  И двата модела са с капацитет 125 mAh Li-Po се провежда и двата модела се зареждат чрез магнитна станция за зареждане. От друга страна, Mi Band 5 теоретично предлага до двадесет дни живот на батерията, докато Mi Band 6 предлага живот на батерията до четиринадесет дни . Разбира се, необходимо е да се каже, че нарастващият екран е много важен тук.

  Въпреки това, както Mi Band 5, така и Mi Band 6 са устройства, които няма да се налага да презареждате често и следователно няма голям проблем. И все пак победителят в тази област е Mi Band 5 с до един и половина пъти по-дълъг живот на батерията на теория.

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на хардуера

  Mi Band 6 се предлага с PPG сензор за сърдечен ритъм, точно като модела Mi Band 5. В допълнение има SpO2 сензор. Този сензор измерва нивото на кислород в кръвта ви и се откроява като важен фактор за наблюдение, особено при спортни дейности.

Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на цените

Понастоящем Mi Band 6 е достъпен само в Китай, но в следващите периоди ще бъде достъпен и в други страни, включително нашата страна. Европейската продажна цена на Mi Band 6 е определена на 45 евро . За да бъде малко сравнение, Mi Band 5 беше предложен за продажба с цена от 35 евро . Така че Mi Band 6 е 30 процента по-скъп модел.

Заключение: Кое е по-добро?

Mi Band 6 предлага на потребителите по-голям екран, по-висока разделителна способност, по-висока пикова яркост, по-нова технология за дизайн на екрана и сензор за ниво на кислород в кръвта. За разлика от това, цената е с 30 процента по-скъпа, а животът на батерията е значително по-кратък.

Подобни публикации

 1. Huawei представи Performance Monster New MateBook X Pro!
 2. Pixel Вече е възможно да разберете часа с вибрация !
 3. Какво идва с visionOS 1.0.3?
 4. Преглед на Huawei MateBook D16 (2024)
 5. Дизайн на Samsung Galaxy Fit 3 и важни подробности!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.