Сравнение на Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Заслужава ли си надстройката?mi band 6

В тази статия, която сме подготвили за вас, ние сме тук със сравнение на Mi Band 6 срещу Mi Band 5. И така, кой от двата модела трябва да купите?

Xiaomi , която от години е безспорен лидер в индустрията за интелигентни гривни , излезе с най-новия член на поредицата, Mi Band 6 . Ако мислите да закупите нова интелигентна гривна в този процес, може би се чудите дали си струва допълнителната разлика в цената, която ще платите за новия модел. Няма нужда да се притеснявате, защото в тази статия сме тук със сравнението Mi Band 6 срещу Mi Band 5 . И така, какви са разликите между тези два модела и кой трябва да предпочетете?

Mi Band 6, най-новото поколение интелигентни гривни на Xiaomi, разбира се, идва с важни иновации и подобрения в сравнение с предишното поколение. На този етап не е трудно да се вземе решение, но нека разгледаме по-отблизо какви разлики се откриват между двата модела.

Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Какви са разликите?

 • Mi Band 6 има по-голям екран . (1,56 инча вместо 1,1 инча)
 • Mi Band 6 има по-висока разделителна способност на екрана  . (152 x 486 вместо 126 x 294)
 • Mi Band 6 има по-нова технология за показване . (3D стъкло вместо 2.5D стъкло)
 • Mi Band 6 има сензор за ниво на кислород в кръвта (SpO2) .
 • Mi Band 5 има по-достъпна цена . (35 евро вместо 45 евро)
 • Mi Band 5 има по-дълъг живот на батерията . (20 дни вместо 14 дни)mi band 6 vs mi band 5

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на екрана

  Когато говорим за интелигентна гривна, една от първите подробности, която привлича вниманието ни, са технологиите за показване. Ако започнем с Mi Band 5, виждаме AMOLED дисплей в този модел с извит 2.5D дизайн с размер 1,1 инча и  резолюция 126 х 294 пиксела .

  Mi Band 6 прави голям скок напред в това отношение и ревизира размера на екрана до 1,56 инча . Разбира се, виждаме, че компанията, която не намалява разделителната способност на екрана, предлага разделителна способност от 152 х 486 пиксела и 326 PPi плътност на пикселите. В допълнение, Mi Band 6, който има значително предимство в среда с висока осветеност със своята пикова яркост от 450 нита, излиза от кутията с панела AMOLED, базиран на технологията 3D Glass.

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на дизайна

  Когато Xiaomi представи модела Mi Band 5, той обяви модела със същите размери като Mi Band 4, но с по-голям екран. По принцип можем да кажем, че компанията, която осигурява това чрез увеличаване на съотношението екран / кадър, отново е тук с подобна стъпка.

  Прочети Още: Списък на игри подобни на Minecraft

  Ако започнем с Mi Band 5,  виждаме устройство с дължина 47,2 мм , ширина 18,5 мм и дебелина 12,4 мм . От друга страна, Mi Band 6 има 47,4 мм боя, 18,6 мм ширина и 12,7 мм дебелина. Така че почти няма разлика между двата модела по отношение на размера, но екранът е нараснал значително.

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на батерията

  И двата модела са с капацитет 125 mAh Li-Po се провежда и двата модела се зареждат чрез магнитна станция за зареждане. От друга страна, Mi Band 5 теоретично предлага до двадесет дни живот на батерията, докато Mi Band 6 предлага живот на батерията до четиринадесет дни . Разбира се, необходимо е да се каже, че нарастващият екран е много важен тук.

  Въпреки това, както Mi Band 5, така и Mi Band 6 са устройства, които няма да се налага да презареждате често и следователно няма голям проблем. И все пак победителят в тази област е Mi Band 5 с до един и половина пъти по-дълъг живот на батерията на теория.

  Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на хардуера

  Mi Band 6 се предлага с PPG сензор за сърдечен ритъм, точно като модела Mi Band 5. В допълнение има SpO2 сензор. Този сензор измерва нивото на кислород в кръвта ви и се откроява като важен фактор за наблюдение, особено при спортни дейности.

Mi Band 6 срещу Mi Band 5: Сравнение на цените

Понастоящем Mi Band 6 е достъпен само в Китай, но в следващите периоди ще бъде достъпен и в други страни, включително нашата страна. Европейската продажна цена на Mi Band 6 е определена на 45 евро . За да бъде малко сравнение, Mi Band 5 беше предложен за продажба с цена от 35 евро . Така че Mi Band 6 е 30 процента по-скъп модел.

Заключение: Кое е по-добро?

Mi Band 6 предлага на потребителите по-голям екран, по-висока разделителна способност, по-висока пикова яркост, по-нова технология за дизайн на екрана и сензор за ниво на кислород в кръвта. За разлика от това, цената е с 30 процента по-скъпа, а животът на батерията е значително по-кратък.

Подобни публикации

 1. Нови подробности за Mac със сензорен екран на Apple!
 2. Преглед на Huawei Watch Ultimate
 3. Игрите за Android вече могат да се играят на Windows
 4. LG представя нови високоговорители с тънка хартия
 5. Какво трябва да вземете предвид при закупуване на RAM?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.