Начини за стартиране на всяка програма като администратор в Windowskak da startirame prilojenie kato administrator v windows

Как да стартираме приложение в Уиндовс като Администратор?

Начини за стартиране на всяка програма като администратор в Windows. Какви са начините за стартиране на програма, инсталирана на компютри с Windows, като администратор? Ето няколко начина за отваряне на програми като администратор!

Има повече от един метод за стартиране на програмите, инсталирани на компютри с операционна система Windows като администратор. И така, какви са начините да стартирате програма като администратор ? В тази статия обяснихме как можете да стартирате програми като администратор.

Много пъти трябва да стартирате програма, инсталирана на вашия компютър, като администратор, за да направите промени или да отстраните проблеми. Има различни методи, които позволяват осъществяването на този процес. Можете да разгледате списъка, който сме подготвили и да започнете да прилагате най-практичния за вас метод. И така, как да стартирате програма като администратор?

Начини за стартиране на програма като администратор

 • Щракнете с десния бутон върху иконата на програмата
 • Използване на пряк път
 • Използване на диспечера на задачите
 • Използване на прозореца със свойства
 • Създаване на пряк път на програмата
 • Използване на бутона за търсене
 • Използване на File Explorer

Има няколко метода, които ви позволяват да стартирате всяка програма като администратор на компютри с Windows. Можете да намерите как да приложите методите в списъка по-долу. Освен това, ако не искате да използвате диспечера на задачите, предлаган от Windows, можете да прегледате списъка с алтернативи на диспечера на задачите.

Щракнете с десния бутон върху иконата на програмата
Ако щракнете с десния бутон върху иконите на програмите, инсталирани на вашия компютър, ще се отвори прозорец с различни опции, включително „Отваряне“, „Свойства“, „Отваряне на местоположението на файла“, „Преименуване“, „Създаване на пряк път“. В прозореца, който се отваря, изберете опцията „Изпълни като администратор“.

Използване на преки пътища
Както при много процеси, можете да използвате преки пътища за по-бързо отваряне на програми като администратор. За да направите това, първо щракнете върху менюто „Старт“ и след това намерете програмата, която искате да отворите. След това Ctrl + Shift + ляв клик върху програмата.

След извършване на споменатата стъпка, програмата ще поиска администраторско разрешение. Трябва да изберете опцията „Да“ с помощта на клавишите със стрелки и да натиснете клавиша „Enter“. В резултат на този процес ще отворите програмата, която искате като администратор, като използвате пряк път.

Използване на диспечера на задачите
Можете да използвате клавишната комбинация „Ctrl+Shift+Esc“, за да стартирате програми като администратор. След като отворите диспечера на задачите, щракнете върху опцията „Файл“. Изберете „Изпълни нова задача“ от прозореца на менюто, който се отваря. Можете да въведете името на програмата, която искате да отворите, или да изберете програмата, като щракнете върху опцията „Преглед“.

Преди да извършите тази операция, не забравяйте да активирате опцията „Създаване на тази задача с администраторски права“. Накрая щракнете върху „OK“, след като извършите тези операции.

Използване на прозореца със свойства
Може да искате винаги да стартирате някои програми като администратор. За да направите това, щракнете с десния бутон върху програмата и изберете „Properties“. След това преминете към раздела „Съвместимост“. В раздела „Съвместимост“ активирайте опцията „Изпълни тази програма като администратор“.

Можете да завършите процеса, като първо щракнете върху бутона „Приложи“ и след това върху бутона „OK“. След като извършите тази операция, всеки път, когато искате да отворите програмата, която сте избрали, тя ще поиска администраторско разрешение. Препоръчваме ви да го използвате с повишено внимание. Не трябва да давате администраторски права на програма, освен ако не е необходимо.

Създаване на пряк път към програмата
Ако искате, има друг по-безопасен метод. Другият метод е да създадете пряк път за програмата и да я настроите винаги да работи като администратор. Първо, щракнете с десния бутон върху иконата на програмата, която винаги искате да отваряте като администратор, и изпълнете „Изпращане до > Работен плот (създаване на пряк път)“.

След това щракнете с десния бутон върху този пряк път и изберете „Свойства“. В прозореца, който се показва, преминете към раздела „Пряк път“ и щракнете върху бутона „Разширени“ в долната част. След това активирайте опцията „Изпълни като администратор“ от прозореца, който се отваря. След извършване на тази операция само прекият път ще работи с администраторско разрешение, но не и главният файл.

Разгледай Още: Bitmoji-подобни аватари идват в WhatsApp!

Използване на бутона за търсене
Сред методите, които можете да приложите за стартиране на всеки софтуер, инсталиран на вашия компютър като администратор, е използването на бутона за търсене. За да приложите този метод, първо щракнете върху бутона за търсене и след това въведете името на програмата, която искате да отворите в полето.

Изберете опцията „Изпълни като администратор“ от дясната страна на програмата от резултатите от търсенето. Ако следвате тази стъпка, ще се отвори прозорец и ще поиска разрешение на администратор. Можете да отворите софтуера като администратор, като щракнете върху бутона „Да“. Можете да използвате клавишите със стрелки, за да навигирате между програмите в резултатите от търсенето.

Използване на File Explorer
Друг начин за стартиране на програми като администратор е да използвате File Explorer. За този метод първо отворете File Explorer и след това вижте папката, в която е инсталирана програмата, която искате да отворите. Щракнете веднъж с левия бутон на мишката върху иконата на програмата.

Изберете „Инструменти за приложения“ в горната част и след това натиснете „Изпълни като администратор“. Когато следвате тази стъпка, ще се отвори прозорец. Отговорете с „Да“ на въпроса за администраторското разрешение в прозореца, който се отваря.

В тази статия отговорихме на въпроса какви са начините за стартиране на програма като администратор. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу. Освен това, ако искате да заключите програмите, инсталирани на вашия компютър, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса как да заключите приложението Windows 10 .

Подобни публикации

 1. Как да блокирам нежелани канали в YouTube?
 2. Как да сканирам QR код на WeChat?
 3. Видеоклиповете на Instagram Reels вече могат да се изтеглят!
 4. Как да изтегля Opera VPN Mobile? Как да направите настройки?
 5. Забравих паролата си за iCloud, Как да възстановя iCloud акаунт?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.