Търсенето на смартфони ще продължи да намалява през 2023 г

tarseneto na smartfone shte namali v 2023

Потребителското търсене на смартфони ще продължи да намалява през 2023 г

Murata Manufacturing, един от производителите на компоненти за iPhone, смята, че спадът в продажбите на смартфони ще продължи и през следващата година. Ето подробностите!

Murata Manufacturing , която произвежда компоненти за iPhone , смята, че спадът в продажбите на смартфони ще продължи до 2023 г. Компанията изчислява, че 1,36 милиарда единици ще представляват глобалния пазар на смартфони през 2021 г., но като се вземе предвид всичко, общите продажби за календарната 2022 г. може да са по-малко от 1,2 милиарда , главно поради спада в търсенето в Китай.

Разгледай Още: TikTok повишава необходимата възраст за предаване на живо

Мурата вярваше, че след края на карантините за COVID-19 в големите градове търсенето на смартфони в Китай ще се върне, но вместо това потребителите не са увеличили разходите си, с изключение на модели от висок клас като iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

„Хората не искат да преминат към нови телефони“

Президентът на Murata Норио Накаджима каза в интервю: „Потребителите може да са готови да купуват нови телефони дори с незначителни надстройки, ако икономиката беше по-добра. казах.

Murata има опит от първа ръка с текущия спад на смартфоните. Базираната в Япония компания доставя ключови компоненти не само на Apple и Samsung , но и на почти всеки друг производител на смартфони в Китай. Акциите му паднаха с повече от 20% , тъй като клиентите се сблъскаха със спад в доставките.

Въпреки спада на потребителското търсене, Apple все още държи 80% от всички печалби в индустрията. Приходите на компанията бяха вторите най-високи за доставки на смартфони с 16% , което е ръст от 3% на годишна база.

Подобни публикации

  1. iPhone 15 може да няма очакваната промяна в дизайна
  2. Характеристиките на камерата на Xiaomi 13 Ultra
  3. Motorola Edge 30 Fusion на шокираща цена
  4. Характеристики и дизайн Huawei Nova 10 SE?
  5. Обявена дата на издаване на серията Xiaomi 13 и MIUI 14

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.