Търсенето на смартфони ще продължи да намалява през 2023 гtarseneto na smartfone shte namali v 2023

Потребителското търсене на смартфони ще продължи да намалява през 2023 г

Murata Manufacturing, един от производителите на компоненти за iPhone, смята, че спадът в продажбите на смартфони ще продължи и през следващата година. Ето подробностите!

Murata Manufacturing , която произвежда компоненти за iPhone , смята, че спадът в продажбите на смартфони ще продължи до 2023 г. Компанията изчислява, че 1,36 милиарда единици ще представляват глобалния пазар на смартфони през 2021 г., но като се вземе предвид всичко, общите продажби за календарната 2022 г. може да са по-малко от 1,2 милиарда , главно поради спада в търсенето в Китай.

Разгледай Още: TikTok повишава необходимата възраст за предаване на живо

Мурата вярваше, че след края на карантините за COVID-19 в големите градове търсенето на смартфони в Китай ще се върне, но вместо това потребителите не са увеличили разходите си, с изключение на модели от висок клас като iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

„Хората не искат да преминат към нови телефони“

Президентът на Murata Норио Накаджима каза в интервю: „Потребителите може да са готови да купуват нови телефони дори с незначителни надстройки, ако икономиката беше по-добра. казах.

Murata има опит от първа ръка с текущия спад на смартфоните. Базираната в Япония компания доставя ключови компоненти не само на Apple и Samsung , но и на почти всеки друг производител на смартфони в Китай. Акциите му паднаха с повече от 20% , тъй като клиентите се сблъскаха със спад в доставките.

Въпреки спада на потребителското търсене, Apple все още държи 80% от всички печалби в индустрията. Приходите на компанията бяха вторите най-високи за доставки на смартфони с 16% , което е ръст от 3% на годишна база.

Подобни публикации

  1. Honor Magic 6 Pro ще се предлага с поддръжка за бързо зареждане
  2. Плановете на Apple за изкуствен интелект в серията iPhone 16
  3. Нови подробности за екрана на Samsung Galaxy S24 Ultra: Супер тънка рамка!
  4. Нов детайл на дизайна нови изображения на Samsung Galaxy A55
  5. Характеристики и цена на Samsung Galaxy SmartTag 2

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.