TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!tiktok nakazanie

TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!

TikTok, който преди беше глобен за нарушаване на британския закон за защита на данните, сега е глобен от друга държава. Ето подробности за новината! TikTok беше глобен с 15,7 милиона долара през последните месеци за нарушаване на британския закон за защита на данните, включително правила за защита на децата.

В изявлението си комисарят по информацията на Обединеното кралство (ICO) каза, че компанията не е положила достатъчно усилия да контролира кой използва приложението и не е взела достатъчно мерки, за да предотврати използването на услугата от деца.

В тази връзка говорителят на ICO каза: „Глобихме TikTok за предоставяне на услуги на деца под 13-годишна възраст и обработка на личните им данни без родителско съгласие или разрешение. „Очакваме TikTok да продължи усилията си за по-добър контрол върху откриването и премахването на непълнолетни от платформата“.

TikTok не обърна внимание на предупрежденията

DPC установи, че TikTok е нарушил GDPR, като не е приложил подходящи предпазни мерки и е позволил на всеки, независимо от възрастта му, да гледа съдържание на неговата платформа, включително деца на възраст до 12 години.

Беше също така установено, че TikTok позволява акаунтите на деца потребители да бъдат съпоставени с възрастни потребители, без да проверява дали въпросното лице е техен родител или настойник.

Ирландската комисия за защита на данните (DPC) обяви, че TikTok е глобен с 345 милиона евро за начина, по който борави с данните на децата и неуспеха си да защити напълно данните на децата. Това наказание се основава на разследване, започнало през 2021 г. Смятате ли, че децата са в безопасност на тази платформа? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.