TikTok е забранен в още една държава! Списъкът расте!TikTok забранен в друга държава! Списъкът расте!

Докато TikTok се бори със съдебни дела и забрани от много държави, в списъка беше добавена нова държава. Ето подробностите! Непал заяви в понеделник, че ще забрани TikTok, като добави, че социалната хармония и добра воля са били нарушени от „злоупотребата“ с популярното видео приложение и че има нарастващо търсене на контрол над него. TikTok вече беше частично или напълно забранен от други страни, като Непал се присъедини към тях, позовавайки се на опасения за сигурността. Според съобщения в местните медии през последните четири години в Непал са регистрирани повече от 1600 случая на киберпрестъпления, свързани с TikTok.

TikTok е забранен от правителството на Непал

tiktok zabranen v nepal
Министърът на комуникациите и информационните технологии на Непал Реха Шарма каза, че решението за забрана на TikTok е взето на заседание на кабинета, проведено рано в понеделник. „Моите колеги работят технически, за да го затворят “, каза Шарма пред Reuters.

Лидерите на опозицията в Непал разкритикуваха този ход, заявявайки, че му липсва „ефективност, зрялост и отговорност“.

„Има много нежелани неща и в други социални медии. Това, което трябва да се направи, е да ги регулираме, а не да ги ограничаваме.“ Прадип Гявали, бивш министър на външните работи и един от висшите лидери на Непалската комунистическа партия (Обединена марксистко-ленинска партия), разкритикува забраната на Tiktok. И така, какво мислите за това решение? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.