Топ 5 безплатен антивирусен софтуер за Mac

mac antivirusna 2020

Има много възможности за обмисляне. Ето топ 5 антивирусен софтуер за Mac и всички те са безплатни!

Дълго време се обсъжда дали компютър с операционна система Mac може да бъде заразен. Ако все още имате въпроси относно необходимостта от антивирусен софтуер за компютри с Mac , нека да отговорим на него. Да, имате нужда от това. Ето най-добрите антивирусни програми за Mac!

Компютрите с операционни системи Mac са по-малко склонни да се заразят от компютрите с операционна система Windows. Ние знаем това; но винаги е по-здравословно да спазвате предпазните мерки.

Има много възможности за обмисляне. Ето топ 5 антивирусен софтуер за Mac и всички са безплатни!

1. Avast Security

Avast Security се счита за една от най-добрите опции за потребителите на Mac. Този софтуер се предлага с функции, които се опитват да блокират всеки зловреден софтуер, който застрашава сигурността на вашия Mac.

Avast Security ви уведомява, когато срещнете опасен сайт, докато сърфирате в интернет и не позволява на тези сайтове да събират информация за вас. Avast също блокира злонамерени имейли и ви уведомява, ако имате проблеми със сигурността на вашата Wi-Fi връзка.

2. Bitdefender скенер за вируси

Bitdefender няма много функции, но това е най-подходящата опция сред безплатен антивирусен софтуер за Mac. Този антивирусен софтуер е особено подходящ за сканиране на определени файлове или програми. Файлове, свързани с карантина Bitdefender, ако открие заплаха.

Bitdefender не се стартира самостоятелно, така че трябва да стартирате Bitdefender ръчно, за да извършите сканиране.

BitDefender е единственият недостатък , за да защитите вашите онлайн инструменти на Mac не е притежател. За да се предпазите от опасни уебсайтове или капани за електронна поща, трябва да използвате антивирусен софтуер, различен от този антивирусен софтуер.

3. Безплатен антивирус Avira

Avira не само защитава вашия компютър с Mac ; Той също така взема предвид сигурността на потребителите на Windows . Това го прави един от най-добрите безплатни антивирусни програми както за Mac, така и за Windows. Той директно открива злонамерен софтуер, който може да навреди на компютър с Mac или Windows и вируси, свързани с карантина. По този начин не можете случайно да споделяте заразени файлове с приятелите си, нито те да компрометират компютъра им.

4.  Sophos Home Free

Sophos Home има 30-дневен пробен план. Можете също да използвате функции Premium в този пробен план. Когато изпитанието приключи, не е необходимо да купувате Premium версия, но ще бъдете лишени от няколко функции на Premium, които сте свикнали да използвате.

Sophos Home редовно следи състоянието на вашия компютър с Mac. Той сканира всички видове откупи, злонамерен софтуер, различни вируси, които могат да повредят компютъра ви, и елиминира заплахите, които откриват.

5. AVG

Безплатната защита на AVG е достатъчно мощна, за да защити компютъра ви от Mac от злонамерен софтуер и да ви защити онлайн. Той открива всеки вирус, който може да зарази компютъра ви предварително и премахва тази заплаха.

Тъй като AVG работи във фонов режим, не е необходимо да активирате програмата непрекъснато. Той работи на заден план и всички опасности, които могат да възникнат при злонамерени имейли, уебсайтове и изтегляния, са блокирани от AVG.

Ако искате да го използвате за цели като родителски контрол или блокиране на уеб камери , няма да намерите функциите, които търсите в безплатната версия на AVG. Той има само функции за сканиране, които са достатъчно добри за основните нужди за сигурност. За съжаление, цялостното сканиране на системата води до забавяне на компютъра ви и може да отнеме няколко минути (или часове).

Подобни публикации

  1. Безплатен екранен рекордер за Windows
  2. Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive
  3. Най-добрите безплатни офис програми за Windows
  4. Най-добрите безплатни програми за преобразуване на аудио формат за Windows
  5. Най-добрите безплатни програми видео резачки за Windows

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.