Топ 9 съвета за мобилен уеб дизайн

Използването на мобилни устройства се е увеличило с над 40% през последното десетилетие. Повече от 36 милиона души в САЩ излязоха онлайн през миналата година на своите мобилни устройства. До 2022 г. броят на онлайн потребителите на мобилни устройства само в САЩ се очаква да бъде около 53,3 милиона. Тези статистики ни показват защо мобилният уеб дизайн е важен в днешния дигитален свят .

Когато проектирате уебсайт, трябва да го оптимизирате за мобилна употреба . Някои програмисти свиват настолната версия на уебсайта за мобилна употреба. Тази стратегия се оказа посредствена, тъй като настолната версия на уебсайт е уникална за PC потребители.

Ако искате да създадете удобен за мобилни устройства сайт , трябва да го направите правилно. В тази статия сме съставили 9-те най-добри съвета, които трябва да приемете при разработването на мобилен уебсайт .

Активирайте посетителите да общуват лесно

Повечето потребители предпочитат уебсайтове, които предлагат бърз и лесен достъп до информация . Трябва да организирате, за да гарантирате, че вашите посетители получават желаната от вас информация без много усилия. Например, позиционирайте вашата бизнес информация на страницата „Свържете се с нас“ . Тази стратегия позволява на потребителите да знаят къде да намерят вашия телефонен номер, физически адрес, електронна поща и връзки в социалните медии, без допълнителна караница.

Осигурете предпочитания за настолни и мобилни версии на уебсайта си

Потребителите имат различни предпочитания. Много потребители няма да искат да гледат настолната версия на вашия уебсайт, дори и на компютър. Някои потребители обичат простотата на мобилните уебсайтове. Затова трябва да предлагате опции на посетителите си, които искат да посетят вашия уебсайт. Можете да направите това, като добавите връзка към Footer, тоест в долната част на вашия уебсайт. Така потребителите могат да виждат настолната и мобилната версия от дъното на уеб страницата.   

Възрастта на съдържанието има значение при проектирането на мобилната версия на вашия уебсайт

Много хора влизат в уебсайтове, използвайки търсачки за достъп до продукти, услуги или информация . Ето защо се нуждаете от съдържание за привличане на посетители на вашия уебсайт. Ако уебсайтът ви няма важно или достатъчно съдържание, потребителите ще излязат от него в рамките на 59 секунди. Така че, когато проектирате мобилната версия на вашия уебсайт, трябва да знаете йерархията на съдържанието. Важните статии, изображения и видеоклипове винаги трябва да са на първо място.

Трябва да знаете наличния хардуер и софтуер

Смартфоните , таблетите и други мобилни устройства имат различни потребителски интерфейси, размери на екрана, резолюции и операционни системи. Трябва да сте сигурни, че знаете наличните възможности за правилно оптимизиране на вашия уебсайт. Най-често срещаните операционни системи сред мобилните потребители са Android, мобилен Linux, Blackberry и iOS. Ако не искате да оптимизирате уебсайта за всички мобилни операционни системи , поне се уверете, че той работи правилно на Android устройства и iPhone.

mobilen dizayn web

Лесна навигация

Много смартфони имат малък екран . Затова се опитайте да извлечете максимума от малкото пространство на малките екрани. Не можете да си позволите грешки, тъй като потребителите ще напуснат вашия уебсайт в случай на грешка. Използвайте различни цветове, ефекти и шрифтове, за да подобрите използваемостта на вашия уебсайт. Уверете се, че разделителната способност на изображенията, които качвате на вашия уебсайт, е подходяща за потребителите в мобилни мрежи .

Подобряване на четимостта

Можете да имате най-доброто съдържание в света, но потребителите няма да се опитват да виждат статии и изображения. Трябва да използвате правилното пространство, шрифтове и цветове, за да осигурите четене на съдържанието си. Цветът на фона трябва да контрастира с цвета на текста. Трябва да оставите достатъчно място между текстове, абзаци, изображения и други елементи на сайта.

Използвайте прост дизайн

Тя трябва да бъде по-лесна от компютърната версия на мобилен сайт. Уеб дизайнерите се препоръчва да се отърват от графичните елементи, за да оптимизират мобилната версия на своя уебсайт. Намерете различни начини да опростите дизайна на уебсайта си, като същевременно запазите неговата функционалност. Може да се наложи да разделите текста на няколко страници, да пренаредите оформлението, да премахнете някои изображения и да промените отново менютата.

Използвайте Търсене в сайта

Вашият уебсайт трябва да предлага бързи решения и резултати. А мобилен сайт за търсене също искания за повече информация от сайта на работния плот. Можете да добавите бутон за търсене към мобилния си сайт, за да можете посетителите да намерят това, което търсят.

Ограничаване на еднопосочно превъртане

Някои уебсайтове изискват от потребителите да прекарате пръст наляво, надясно, нагоре и надолу, за да видите съдържание. Такива уебсайтове вероятно ще смущават потребителите на мобилни мрежи. Трябва да настроите своя уебсайт, за да продължите само в една посока, за да подобрите използваемостта на уеб страниците .

Подобни публикации

  1. Калъф за Samsung Galaxy Z Fold 4
  2. Представени са Redmi Note 11 Pro и 11T Pro+
  3. Какви са характеристиките на Redmi Note 9? Ще бъде ли купен през 2022 г.?
  4. iPhone 14 може да има големи проблеми със запасите при пускане на пазара
  5. Предстоят безплатни концерти в Apple Music

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.