Огромна уязвимост в процесорите на Intelintel uyazvimost

Огромна уязвимост в процесорите на Intel: Изтекли пароли, намалена производителност!

Intel предприе действия за справяне с нова уязвимост, която засяга някои процесори на Intel. Решаването на уязвимостта причини проблеми в изпълненията. Ето подробностите! Наскоро открита уязвимост в някои процесори на Intel породи опасения за изтичане на пароли и влошаване на производителността.

Въпреки че повечето модерни процесори на Intel не са засегнати, значителен брой чипове могат да бъдат уязвими, потенциално милиарди.

Забелязана от старши изследовател на Google Даниел Могами, уязвимостта на Downfall е насочена към процесори на Intel от Skylake до Rocket Lake. Тази уязвимост отваря вътрешните хардуерни регистри към софтуера, позволявайки на хакерите да получат достъп до чувствителни данни, ако софтуерът е компрометиран.

Какви проблеми създава уязвимостта при падане?

Въздействието на падането се простира отвъд отделните потребители. Облачните изчислителни среди, доминирани от Intel на сървърния пазар, също са изложени на риск. Злонамерените хора могат да се възползват от тази уязвимост, за да откраднат данни и идентификационни данни на други потребители, които споделят същия облачен компютър.

Intel предприе стъпки за разрешаване на проблема чрез издаване на актуална корекция, но това беше предшественик на голям проблем с производителността. Потребителите се съветват да актуализират своя фърмуер, за да се предпазят от падане, а Intel признава очакваното влошаване на производителността до 50%, което засяга основно инструкциите на AVX. Въпреки че по-голямата част от потребителите не са силно засегнати от този проблем, има значителни прекъсвания на задачите, включващи изкуствен интелект и високопроизводителни изчисления (HPC).

Тестовете на Linux с различни процесори, включително Xeon Platinum 8380, Xeon Gold 6226R и Intel Core i7-1165G7, показват загуби на производителност, вариращи от 6% до 39%. Въпреки че това е малко по-добро от първоначалните оценки на Intel, остава тревожно.

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.