Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?android iphone 14 whatsapp prehvarlyane

В това ръководство ние покриваме всички подробности за най-лесните за прилагане методи, които ще ви позволят да прехвърлите WhatsApp от Android на iPhone 14.

Процесът на прехвърляне на WhatsApp от Android към iPhone 14 беше процес, който започна да се чуди как да се извърши още преди серията iPhone да бъде представена. Потребителите, които използват Android от дълго време и ще преминат към нови модели iPhone като iPhone 14 и iPhone 14 Pro смятат, че този процес ще бъде много труден.

Прочети Още: Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM

Ако възнамерявате да преминете от операционна система Android към iOS, като закупите един от моделите iPhone, представени през септември, може да имате много въпроси относно това как да прехвърлите данните си в WhatsApp.

Не е нужно обаче да се тревожите за това. Tenorshare iCareFone Transfer прави процеса на мигриране на WhatsApp чатове, медийни елементи от Android към iPhone 14 невероятно прост. С функциите и лекотата на използване, предлагани от този инструмент, можете да прехвърляте данни на WhatsApp от Android към iPhone 14 за много кратко време.

Ако не знаете как да използвате този инструмент, можете да използвате това ръководство, което може да ви помогне.

В тази статия ще научите подробно какво трябва да направите, за да прехвърлите WhatsApp чатове, снимки, видеоклипове и много други на смартфони с операционна система Android към един от моделите iPhone 14.

Как да прехвърлите WhatsApp от Android на iPhone 14 без загуба на данни

Както е известно, е разработен официален инструмент за прехвърляне на данни от WhatsApp от Android към iPhone, но този инструмент може да не е еднакъв за всички. В този момент инструментът, наречен Tenorshare iCareFone Transfer, който обещава по-практичен процес , се втурва да помогне.

Ако за първи път преминавате от Android към iPhone, вместо да преминавате през сложен процес, можете да използвате този инструмент, който ще ви позволи да прехвърлите данни на вашия нов iPhone с едно щракване. С този инструмент можете да преместите данните си от WhatsApp на iPhone 14 много бързо без загуба на данни.

Сега, след като знаем предимствата от използването на този инструмент, можем да преминем към стъпките за преместване на WhatsApp от Android към iPhone 14.

1. Изтеглете Tenorshare iCareFone Transfer

Първо трябва да изтеглите iCareFone Transfer. Този софтуер поддържа както Windows, така и macOS. Независимо дали използвате macOS или Windows, можете да изтеглите и инсталирате този софтуер и на двете операционни системи.

2. Изберете WhatsApp

След като изтеглите и инсталирате iCareFone Transfer, отворете го. Ще видите 5 опции. Сред тези опции ще има пет различни опции: WhatsApp, WhatsApp Business, GBWhatsApp, Kik, Viber.

Тъй като искате да преместите вашите данни от WhatsApp, които включват лична употреба, на iPhone 14, щракнете върху WhatsApp, за да продължите.icarefone transfer

3. Свързване на устройства към компютър

Свържете вашия телефон с операционна система Android и iPhone 14 към вашия компютър чрез кабел. Уверете се, че използвате оригиналния кабел, така че процесът на прехвърляне на данни да върви гладко. Това ще ви предпази от проблеми с връзката.icarefone transfer android

4. Идентифициране на източника и целевото устройство

Натиснете раздела WhatsApp Data Transfer в горната част. Когато свържете устройствата си към компютъра, автоматично ще бъдат избрани телефонът с данните и телефонът, към който ще бъдат прехвърлени данните.

Проверете устройствата източник и местоназначение. Трябва да имате своя телефон с Android с данни от WhatsApp в изходната част и вашия iPhone 14 в целевата част. Ако случаят е обратен, можете да превключите двете устройства, като натиснете стрелките.

5. Стартирайте процеса на прехвърляне на данни от Android към iPhone

Ако сте сигурни, че устройствата са разпознати правилно, натиснете бутона „Прехвърляне“. Продължете с натискане на бутона „Продължи“ в прозореца, който се отваря. Архивирайте данните, като вземете телефона си с Android и следвате инструкциите на екрана.icarefone transfer android backup

6. Възстановяване на данни

След като архивирате данните, като следвате инструкциите на екрана, натиснете раздела „Избор на хронология на архивиране“. След като възстановяването приключи, завършете процеса на проверка. След това започнете да избирате данните за прехвърляне един по един.

Ако искате да преместите всичките си данни, включително съобщения, снимки, видеоклипове, аудио файлове, аудио записи, документи, GIF файлове, стикери, на iPhone 14, отбележете опцията „Всички“ по-горе.icarefone transfer whatsapp

Продължете към следващата стъпка, като натиснете бутона „Продължи“. В зависимост от размера на данните, които трябва да се прехвърлят, трябва да изчакате известно време. Не изключвайте телефоните от устройството през този период.

iPhone 14 ще се рестартира, след като прехвърлянето приключи успешно. Когато отворите WhatsApp Messenger на iPhone 14, ще видите, че всички данни са прехвърлени изцяло.

Можете също да разгледате статията на Tenorshare Как да преместите WhatsApp от Android на iPhone 14 , за да научите повече за този инструмент.

Какво представляват функциите за прехвърляне на Tenorshare iCareFone?

 • Прехвърлете WhatsApp и WhatsApp Business между Android и iOS без загуба на данни
 • Възстановете резервно копие на WhatsApp от Google Drive на iPhone
 • Прехвърлете GBWhatsApp към WhatsApp (Android към Android / Android към iPhone)
 • Архивирайте или възстановете WhatsApp и WhatsApp Business с едно кликване
 • Експортирайте WhatsApp и WhatsApp Business като HTML
 • Как да прехвърлите WhatsApp от Android на iPhone 14 с Move to iOS
 • Ако търсите безпрограмно решение на въпроса как да прехвърлите данни на
 • WhatsApp от Android към iOS, можете да използвате Move to iOS.

Това приложение на Apple не предлага толкова лесен процес като iCareFone Transfer. По време на прехвърлянето могат да възникнат различни проблеми. Има много отрицателни отзиви от потребителите. Имайки това предвид, препоръчваме ви да следвате стъпките по-долу.

1. Изтеглете Move to iOS на вашия Android телефон

Първо изтеглете Move to iOS от страницата на Play Store. Междувременно актуализирайте WhatsApp Messenger, ако е остарял както на iPhone 14, така и на телефон с Android. Заредете както телефона си с Android, така и iPhone.

Фабрично нулиране на iPhone след инсталиране на приложения, WhatsApp се актуализира и на двете устройства.

Свържете двете устройства към една и съща Wi-Fi мрежа и не забравяйте да използвате същия телефонен номер като стария телефон на iPhone 14.

2. Отворете приложението Move to iOS

Отворете приложението Move to iOS, което сте инсталирали на вашия смартфон с Android, и следвайте инструкциите на екрана. Въведете кода за потвърждение на вашия iPhone в секцията на вашия телефон с Android и продължете. В секцията за прехвърляне на данни изберете WhatsApp.

3. Стартирайте процеса на прехвърляне на данни

След като изберете WhatsApp, можете да започнете миграцията към iOS. Можете да изтеглите WhatsApp от App Store и да влезете в акаунта си, като използвате същия телефонен номер.

Как да прехвърляте данни от WhatsApp от Android към iPhone 14 без компютър

Tenorshare също така предоставя решение за прехвърляне на Whatsapp от Android към iPhone без компютър. За целта предлага на потребителите специално приложение за Android. Можете да следвате тези стъпки, за да преместите WhatsApp съобщения и други данни от Android към iPhone 14, без да инсталирате програма на компютъра:

1. Изтеглете приложението iCare Transfer to iPhone

Изтеглете iCare Transfer to iPhone от страницата на Play Store на вашия телефон с операционна система Android. След като изтеглите приложението, отворете го и натиснете Transfer WhatsApp Data. Продължете, като натиснете бутона от Android към iOS.

 

2. Проверете архивния файл

Приложението iCareFone Transfer to iPhone автоматично ще открие последното архивиране на WhatsApp. Ако преди това няма архивен файл, щракнете върху бутона „Създаване на нов архив“ и следвайте стъпките на екрана, за да извършите процеса на архивиране.

Свържете iPhone и телефон с Android чрез USB кабел. Дайте необходимите разрешения, като въведете паролата на устройството.

3. Деактивирайте Find My iPhone

На iPhone отидете на „Настройки > Име > Намери”. Изключете „Намиране на моя iPhone“ под „Намиране“.

Процесът на прехвърляне на данни от WhatsApp към iPhone ще бъде стартиран. След като този процес приключи, iPhone ще се рестартира.

4. Започнете да използвате WhatsApp на iPhone 14

След като iPhone се рестартира, отворете WhatsApp Messenger, въведете телефонния си номер. След като пропуснете възстановяването от iCloud, всички данни от стария телефон ще бъдат там.

Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14 безплатно?

Има и метод, който можете да приложите за безплатно експортиране на WhatsApp чатове в Android OS. Този метод включва експортиране по имейл. Можете да следвате стъпките по-долу, за да извършите безплатното прехвърляне на WhatsApp от Android към iPhone .

1. Отворете WhatsApp Chat на Android<

Първо отворете приложението WhatsApp на телефона си с Android и изберете един от чатовете. Докоснете трите точки в горния десен ъгъл. Кликнете върху „Други“. Докоснете опцията „Експортиране на чат“.

2. Задайте предпочитания за прехвърляне

Изберете дали да включите и медийни елементи. Ако искате снимки, видеоклипове и други подобни да бъдат архивирани, можете да ги включите.

WhatsApp ще създаде ZIP файл. Можете да изпратите това на своя имейл адрес.

3. Влезте във вашия имейл акаунт на iPhone

Вече можете да получите достъп до архивирания WhatsApp чат от iPhone, като влезете в своя имейл акаунт. Можете да възстановите архивирани данни от приложението WhatsApp на iPhone.

Този метод не се препоръчва, защото отнема много време, но е полезно да знаете, че можете да приложите и към този метод.

Кой е най-добрият инструмент за прехвърляне / архивиране на WhatsApp?

Има толкова много начини за преместване на чатове в WhatsApp, медийни елементи (снимки, GIF файлове, видеоклипове, документи и т.н.) и други от Android към WhatsApp. Следователно може да ви е трудно да решите кое от тях да използвате.

Събрахме всеки метод в таблица, за да ви улесним при избора. По-долу можете да разберете предимствата и недостатъците на единия метод пред другия.

Метод iCareFone трансфер iCareFone Прехвърляне към iPhone Преминете към iOS Експортиране по имейл
Платформа Windows и macOS Android Android десктоп, мобилен
Фабрично нулиране не е задължително не е задължително трябва не е задължително
Скорост на трансфер на данни WhatsApp 5-10 минути 5-10 минути 30 минути (Според обратната връзка може да надвишава 30 минути) Може да отнеме до половин час.
Приблизително време за трансфер на данни Бърз Бърз Бавен Среден
Успеваемост Високо Високо Среден Високо

Кой инструмент трябва да използвам за WhatsApp Transfer?

За прехвърляне на WhatsApp от Android към iOS винаги трябва да използвате инструмента, който ви обещава лесен процес. По-горе ви показахме как да прехвърляте данни в WhatsApp от смартфон с Android към iPhone с четири различни метода. Също така споделихме с вас плюсовете и минусите на тези методи в сравнение един с друг под формата на таблица.

Когато се изследват предимствата и недостатъците на тези методи, виждаме, че инструментите на Tenorshare са далеч пред другите методи. Tenorshare прави възможно прехвърлянето на данни от WhatsApp към iPhone както чрез, така и без компютър .

Дори собственият инструмент на Apple за архивиране на данни отнема в най-добрия случай 30 минути, докато инструментите за прехвърляне на данни WhatsApp на Tenorshare поддържат времето за прехвърляне на данни възможно най-ниско. Също така е необходимо да възстановите фабричните настройки в Move to iOS. С тези инструменти можете лесно да прехвърлите данните си на iPhone, без да извършвате нулиране.

Методът за експортиране на имейли е по-малко неприятен в сравнение с приложението Move to iOS, но когато разгледате стъпките, които трябва да следвате, за да приложите този метод, разбирате, че не е толкова лесно да се приложи.

Ако искате да преместите WhatsApp данни от Android към iPhone бързо, без да губите твърде много време, можете да използвате Tenorshare iCareFone Transfer или приложението за Android iCareFone Transfer to iPhone.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.