Xiaomi иска разследване на таксата за цензура в Литваlitvan xiaomi

Xiaomi отговори на обвинението на Литва за цензура. Китайската компания не отрече, че има списък с филтрирани думи.

Какво каза Xiaomi на обвинението на Литва в цензура ? Xiaomi постави под въпрос твърденията в доклада на Литва и заяви, че е наел независим експерт по одита.

След сериозни обвинения, направени от агенция за киберсигурност в Литва миналата седмица , Xiaomi публикува изявление, в което се отрича изложеното в доклада и че Литовският национален център за киберсигурност (NCSC) е наел независим експерт по одита, за да разследва твърденията.

Докладът за киберсигурност на NCSC оценява 5G устройства от три китайски производители (Xiaomi, Huawei и OnePlus) и твърди, че Xiaomi Mi 10T 5G има филтър за думи, който може да се използва за цензуриране на приложения, съдържащи термини, свързани с политически и социални групи.

Според литовската агенция това филтриране се съдържа във файл, наречен “ MiAdBlacklistConfig „. Но самият доклад на NCSC ясно показва, че филтърът не е активиран при модели, продавани в Европа.

Прочети Още: Преносим ядрен реактор, който ще бъде построен за американската армия

Отговорът на Xiaomi на обвинението на Литва за цензура

Xiaomi, от друга страна, не отрича съществуването на този списък с думи. Китайският производител обяснява, че използва система за управление на термини, която „може да се използва за защита на потребителите от неподходящо съдържание като порнография, насилие, реч на омразата и препратки, които могат да бъдат обидни за местните потребители“.

Xiaomi заяви в прессъобщението си, че е наела независим експерт по одита, за да опровергае въпросите, повдигнати от NCSC, но не сподели кога ще бъде публикуван анализът. Освен това производителят подчерта, че спазва стандартите за обработка на лични данни в Европа.

Продуктите на Xiaomi не ограничават и не филтрират комуникациите към или от техните потребители. Xiaomi никога не е ограничавала или блокирала личните дейности на потребителите на смартфони.

В доклада се посочва, че Xiaomi използва софтуер за управление на платени и пускащи реклами, които се изпращат до устройства чрез нейните приложения като Xiaomi Mi Video и Mi Browser  . Това се използва за защита на потребителите от неподходящо съдържание като порнография, насилие, реч на омраза и препратки, които могат да бъдат обидни за местните потребители. 

Според Xiaomi в доклада на Литва се споменава и неправилна процедура за обработка на данни. Компанията заяви, че спазва всички изисквания на Общия регламент за защита на данните , включително използването, обработката и предаването на данни за крайни потребители .

В изявлението на компанията „ Всяко използване на лични данни изисква валидно съгласие на крайния потребител и винаги се извършва в съответствие с местните или регионалните закони и разпоредби на Европейския съюз и неговите държави членки “. беше казано.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.