Преносим ядрен реактор, който ще бъде построен за американската армияyadren reaktor sasht

Американската армия разследва преносими ядрени реактори. Конструкцията на микрореактора, който може да произвежда до 5 мегавата мощност, може да задоволи енергийните нужди.

Американските военни започнаха работа по преносим ядрен реактор. Според проекта за декларация за въздействие върху околната среда, изготвен от Министерството на отбраната, САЩ приветстват плана за изграждане както на малки, така и на преносими ядрени реактори.

Нов доклад на Асошиейтед прес съобщава , че Министерството на отбраната на САЩ е получило информация за план за изграждане на усъвършенстван прототип на мобилен ядрен микрореактор в Националната лаборатория в Айдахо . 

Министерството на отбраната инициира 45-дневния период на преглед с публикуването на своя проект за оценка на алтернативите за изграждането и експлоатацията на микрореактора, способен да генерира от 1 до 5 мегавата енергия . Беше заявено, че енергийните нужди на Министерството се очаква да се увеличат и затова са необходими преносими реактори.

В изявлението си за реактора на Министерството на отбраната, “ Това повишено търсене на безопасен, малък и може да задоволи преносим ядрен реактор. Гъвкав, за да увеличи нуждите си от гориво на Министерството на отбраната, без въглероден източник на енергия  (нужди), като същевременно задоволява и отдалечени и за подпомагане на критични операции в предизвикателни среди „ , каза той.

Прочети Още: Най – големите крипто борси в света не набират китайски потребители

Американските военни изследват преносими ядрени реактори

Проектът на изявление за въздействието върху околната среда, публикуван от Министерството на отбраната, се посочва като друга причина да се следва изпълнителната заповед на президента Джо Байдън,  която дава приоритет на проблемите на изменението на климата пред националната сигурност . Проектът на документа разглежда алтернативните енергийни източници като вятър и слънчева енергия като проблем, тъй като те са ограничени от местоположението, времето и използваемата земя и биха изисквали резервни източници на енергия.

От ведомството заявиха, че използват 30 тераватчаса електроенергия годишно и повече от 37,9 милиона литра гориво на ден. Той заяви, че енергийните бази, използващи дизелови генератори, са предизвикателство за енергийното планиране и се очаква нуждата да се увеличи по време на прехода към парк от електрически превозни средства. Тридесет тераватчаса са повече, отколкото много малки страни използват за една година.

В своя проект за изявление за въздействие върху околната среда на 314 страници Министерството на отбраната добави, че иска да намали зависимостта от местните електропреносни мрежи, които са силно уязвими към природни бедствия, кибератаки, местен тероризъм и продължителни прекъсвания поради липса на поддръжка. Министерството също така напомни, че новите технологии като безпилотни летателни апарати и радарни системи увеличават енергийните нужди.

Министерството на отбраната заяви, че ще представи окончателна декларация за въздействие върху околната среда в началото на 2022 г. за това как ще се движат напред. Ако бъде одобрен, ще са необходими около три години за подготовка на тестовите площадки, изграждане и тестване на микрореактора в Националната лаборатория в Айдахо .

Подобни публикации

  1. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  2. Threads се развива: Налични са много нови функции
  3. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  4. Невероятна иновация от Google Translate
  5. Функцията за аудио и видео разговори идва в X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.