Изследвания: замърсяването на въздуха може да намали броя на сперматозоидитеvremeto spermatozoid

Може ли замърсяването на въздуха да намали броя на сперматозоидите? Изследване, проведено върху мишки в САЩ, се фокусира върху връзката между качеството на въздуха и броя на сперматозоидите.

Според последните изследвания замърсяването на въздуха може да намали броя на сперматозоидите. Въздухът, който дишаме, може да навреди на здравето на репродуктивната система. Но експериментите с мишки показват, че безплодието може да бъде предотвратено.

Учени от Медицинския факултет на Университета на Мериленд откриха, че дишането на замърсен въздух може да доведе до намаляване на броя на сперматозоидите.

В ново проучване, публикувано в списанието Environmental Health Perspectives , изследователите откриват, че замърсяването на въздуха причинява възпаление на мозъка при мишки , което от своя страна води до намален брой сперматозоиди поради връзките на мозъка и репродуктивната система между животните . .

Изследователите отглеждат мишки, на които липсва протеин, който може да причини възпаление на мозъка. След това той изложи мутантни и нормални мишки на замърсен въздух, преди да тества броя на спермата на животните. Изследователите откриха, че мутантните мишки не намаляват сперматозоидите си, въпреки че това се случва при нормалните мишки.

Прочети Още: YouTube ще предложи милиони долари на издателите на игри

Учените смятат, че замърсяването на въздуха причинява проблеми, особено в хипоталамуса на нормалните мишки, който контролира основни функции като глад, жажда и секс .

Zhekang Ying , водещ автор на изследването и професор по медицина в университета, каза в изявление:

„Нашите открития показаха, че щетите от замърсяването на въздуха – поне в броя на сперматозоидите – могат да бъдат преодолени чрез премахване на един маркер за възпаление в мозъците на мишки, което предполага, че можем да разработим лечения, които биха могли да предотвратят или обърнат ефектите от замърсяването на въздуха върху плодовитостта „

Може ли замърсяването на въздуха да намали броя на сперматозоидите?

Ако откритията се пренесат и върху хората, изследователите се надяват, че тяхното откритие може да доведе до разработването на лечения за безплодие, както и за голямо разнообразие от други състояния, причинени от замърсяването на въздуха.

„ Тези открития имат по-широко значение от фертилитета, тъй като има много състояния, които могат да бъдат резултат от високо кръвно налягане, диабет и сърдечни заболявания от свързано със замърсяването на въздуха възпаление на мозъка “, каза Чарлз Хонг, изследователски директор по кардиология в университета.

Ако експертите успеят да подобрят това проучване, то може да помогне на населението, непропорционално засегнато от замърсяването на въздуха.

Всъщност множество проучвания установяват, че общностите с по-нисък социално-икономически статус са тези, които най-силно усещат последиците от замърсяването, което води до по-голяма заболеваемост и смъртност.

„ Замърсяването на околната среда е проблем на справедливостта, при който някои бедни или небели хора са склонни да се сблъскват с по-сериозни здравословни състояния поради по-голяма експозиция “, каза Алберт Рис, декан на училището и не участва в изследването.

Подобни публикации

  1. Космическият телескоп на НАСА откри новата планета
  2. Чрез този спътник никога повече няма да сгрешим в прогнозата за времето!
  3. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  4. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  5. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.