Защитава ли ваксината TURKOVAC срещу Omicron?covid 19 vaccine biontech

Ефективна ли е ваксината TURKOVAC срещу варианта Omicron? Този въпрос се задава от доста време. С направеното обяснение се получи отговор на любопитния въпрос.

Ваксината TURKOVAC предпазва ли от варианта Omicron ? Президент на  институт за ваксини и член на Научния съвет за коронавирус на Министерството на здравеопазването проф. д-р  Карел отговори на въпроса, който много хора се чудеха. проф. д-р Всички подробности около изказването на Карел са в нашите новини.

Домашната ваксина срещу коронавирус TURKOVAC беше достъпна от 30 декември. Понастоящем гражданите могат да избират местната ваксина, когато си записват час за ваксина срещу COVID-19. И така, ваксината срещу коронавирус, разработена от учени, предпазва ли от новия вариант на COVID-19?

Президент на  институт за ваксини и член на Научния съвет за коронавирус на Министерството на здравеопазването проф. д-р  Карел направи много важно изявление пред кореспондента на АА по темата, която интересува. С направеното изявление някои въпросителни в съзнанието на хората бяха разрешени.

Прочети Още: Комбинация от грип и коронавирус Случай с Flurona се появи в Израел!

Подчертавайки, че Omicron е по-ефективен от другите варианти на коронавирус, проф. д-р Карел каза, че новият вариант има голям риск поради бързото му разпространение, което води до бързо увеличаване на броя на случаите.

Заявявайки, че казаха, че вариантът Delta се е разпространил много бързо в миналото, че един човек е разпространил вируса на шест души, проф. д-р Карел заяви, че трансформацията на Делтата в доминиращата форма се променя в зависимост от географията, в която се намира, и продължи изявлението си: „Например, когато беше като 6 седмици за всички случаи в града да са от Делтата „

Заявявайки, че този период е две-три седмици в Omicron, според данните в европейския регион, проф. д-р Карел обясни, че новият вариант на коронавирус се предава приблизително два пъти по-бързо от Delta.

Ефективна ли е ваксината TURKOVAC срещу варианта Omicron?

Подчертавайки, че проучванията за ефективността на ваксината TURKOVAC продължават интензивно, проф. д-р Карел заяви, че са доволни от интереса на гражданите към родната ваксина срещу коронавирус.

проф. д-р В изявлението си Карел обяви, че според наличните данни местната ваксина срещу COVID-19 също осигурява защита срещу варианта Omicron. Според предадената информация няма достатъчно данни за това колко дълго защитава ваксината. В бъдеще ще бъде споделяна подробна информация за това колко защита осигурява ваксината.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.