Защо Instagram трябва да бъде фаворитът на маркетолозите?

instagram prodajba 2020

Наскоро Instagram се превърна в една от най-предпочитаните платформи за маркетолозите . Маркетолозите искат да разберат защо Instagram нараства толкова много по отношение на потребителите .

В проучване на Social Media Examiner беше научено, че 71% от маркетолозите искат да научат повече за маркетинга в Instagram. Същото проучванеразкри, че Instagram е платформата, която е най-възприета от маркетолозите от 2016 до 2017 година.

Instagram става все по-голям. Имайки предвид всички тези причини, маркетолозите трябва да прочетат останалата част от нашата статия и да разберат защо любимата платформа за социални медии трябва да бъде Instagram.

Маркетинг в Instagram

 

Power Center

Решен да настигне Facebook , който е известен като мощност в света на социалните медии , Instagram се опитва да запази възможно най-много концепцията да се забави от тях, докато продължава да расте с иновации и актуализации.

Не би било правилно да се каже, че в Instagram има само млади хора. Въпреки че Instagram е платформа с по-млада аудитория от другите платформи, заслужава да се отбележи, че 33% от всички потребители на интернет на възраст 30-49 години използват Instagram . Можете да станете свидетели, че един от всеки трима потребители на интернет на възраст между 30-49 години използва Instagram . 18% от възрастовата група от 50-64 години използват Instagram, докато 8% от 65 и над възрастовата група използват Instagram . Изследването, направено от Pew, е достатъчно, за да могат маркетолозите да разгледат Instagram.

визуализации

С Instagram можете да споделяте снимки или видеоклипове, които привличат вниманието на клиентите или чрез вашия профил, или чрез функцията за истории . Досега в ушите на търговците е имало бръмчане поне три или четири пъти: Всички знаят, че акцентът трябва да е върху визуалното съдържание. И така, каква е причината за това? Фактът, че хората първо получават вниманието на визуалното съдържание, е изцяло свързан с ума на потребителите. Визуалното съдържание предава съобщението, което искате да дадете директно на потребителите и ви позволява незабавно да се свържете с тях.

Трафик на уебсайтове

Instagram дава най-добрия трафик на уебсайт в сравнение с всички други платформи за социални медии.Вече знаете, че има само два метода, използвани за споделяне на връзки в Instagram и този метод е истории с вашата биография.С функция, която идва в историите на Instagram, можете да свържете към истории освен биография. Не можете да свържете вашите акции или да изпращате трафик от вашите акции до вашия уебсайт.

Важното е да направите неща, които ще накарат потребителите да кликнат върху връзката. Описанията, снимките и видеоклиповете са най-голямото ви оръжие, което можете да използвате, за да привлечете вниманието на хората.Чувствайте се свободни да ги използвате и се уверете, че е достатъчно обнадеждаващо, преди да споделите.

Подобни публикации

  1. Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook
  2. Марк Зукърбърг отговаря на искането на информатора на Facebook
  3. Twitter ще се забърка с потребителски чатове с подкани!
  4. WhatsApp работи върху криптиран архив
  5. Името на домейна на Facebook се продаваше при достъп до проблем

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.