Открит е нов зловреден софтуер: записва обажданията ви и може да прави екранни снимки!malware nov zlovreden softuer spynot

Открит е нов зловреден софтуер: записва обажданията ви и може да прави екранни снимки!

Нов зловреден софтуер, наречен SpyNote, заразява телефоните много лесно, отвлича ги и компрометира данните ви. Ето и подробностите! Злонамерените хора постоянно търсят и намират начини да влязат в телефона ви. Сега, SpyNote, приложение, което има за цел да ви проследява и да открадне вашата чувствителна информация.

Както е описано подробно от компанията за киберсигурност F-Secure, SpyNote е шпионски софтуер. Чрез текстови съобщения лошите актьори целят да измамят жертвите си.

Въпреки че SpyNote не иска много разрешения, разрешенията, които иска, са подобни на тези, поискани от шпионски софтуер. Когато стартира за първи път, той иска разрешение за BIND_ACCESSIBILITY_SERVICE и след като това разрешение бъде дадено, зловредният софтуер може да одобри самостоятелно няколко допълнителни жизненоважни разрешения

Приложението също се опитва да се скрие и приложението не може да бъде намерено в стартера. Толкова много, че когато го търсите, той дори не се появява на наскоро използвания екран. За стартирането му са необходими външни тригери като SMS.

Основната цел на SpyNote е да открадне възможно най-много данни от телефона на жертвата и да ги изпрати обратно на компютъра на нападателя. По този начин редица важни данни попадат в ръцете на злонамерени хора.

Приложението може да записва входящи телефонни обаждания и да ги изпраща на всеки, когото искат. Той също така може да прави скрийншотове и записи на екрана.

Има само един начин да се отървете от SpyNote

За разлика от много други злонамерени приложения, да се отървем от SpyNote не е толкова лесно, колкото да го изтриете. Тъй като това е скрито приложение, то не може да бъде намерено и изтрито. Човек трябва да нулира фабрично телефона си и да изтрие всичките си данни, за да може да се отърве от SpyNote. Ако сте жертва на този или подобен зловреден софтуер, е полезно да проверите и да предприемете действия бързо.

Подобни публикации

  1. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  2. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  3. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  4. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  5. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.