Колко ефективна е 3-дозовата ваксина BioNTech срещу варианта Omicron?3 ta doza biontech omicron

Учени в Англия проведоха проучване, за да наблюдават колко ефективна е ваксината BioNTech с 3 дози срещу варианта на Omicron.

Проучване разкри колко ефективна е 3-дозовата ваксина BioNTech срещу варианта на Omicron . Всички подробности за изследванията, проведени от учени, са в нашите новини.

Нов вариант щам беше идентифициран на 24 ноември в Южна Африка. Световната здравна организация (СЗО) нарече новия вариант Omicron. В изявлението, направено от СЗО, новият вариант на COVID-19 беше описан като тревожен.

3 дози BioNTech ваксина 75% ефективна срещу Omicron

Учените продължават да работят за изследване на генетичната структура на варианта Omicron (B.1.1.529). Ново проучване разкри ефективността на ваксината, разработена от базираната в Германия биотехнологична компания BioNTech и базираната в САЩ фармацевтична компания Pfizer срещу Omicron.

Прочети Още: Обявени са най-изтеглените мобилни игри за ноември 2021 г.

Според новините в NTV, Националната агенция за здравна сигурност на Обединеното кралство е провела проучване, за да наблюдава колко ефективни са ваксините срещу коронавирус срещу варианта Omicron. В рамките на изследването бяха анализирани данни от 581 случая на вариант Omicron и хиляди пациенти с Delta.

Според резултатите от изследването, проведено в Англия, три дози ваксина Pfizer / BioNTech осигуряват 75 процента ефективност срещу новия вариант, наречен Omicron, който се появи за първи път в Южна Африка.

Изследователският екип изчисли, че вариантът на Omicron ще съставлява по-голямата част от случаите в Обединеното кралство от средата на този месец. Смята се, че над 1 милион души ще бъдат заразени с коронавирус до края на месеца.

Какви са симптомите на варианта Omicron?

  • болка в мускулите
  • Умората
  • не се чувствам добре
  • лека кашлица

Президент на Южноафриканската медицинска асоциация (SAMA), д-р. Angelique Coetzee, много различни от предишните случаи на симптомите на новия вариант и е много лека , каза той . д-р Coetzee заяви, че нито един от пациентите с вариант Omicron не е имал загуба на обонянието или вкуса си.

Президентът на SAMA Dr. Coetzee обясни, че пациентите са имали симптоми на мускулна болка, лека кашлица, умора и неразположение за ден или два. В изявление той каза, че някои случаи, уловени в новия вариант, в момента се лекуват у дома.

Учените продължават да работят за изследване на генетичния състав на варианта Omicron (B.1.1.529). Експертите твърдят, че се нуждаете от осемседмичен процес на проучване, за да достигнете до подробна информация за новия вариант.

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.