40% Данък Върху Дохода ще се Прилага за Ютубърите и Програмиститеyoutube nachalo

Регулирането на данъка върху доходите ще се прилага за YouTube и разработчици на софтуер. Според предложението за нов закон тези, които печелят повече от 650 хиляди лири, ще плащат до 40% данък.

YouTube и разработчиците на софтуер подлежат на регулиране на данъка върху дохода . Изискано е допълнително данъчно облагане от YouTubers, които генерират приходи от споделяне на съдържание в Интернет, и от тези, които разработват приложения за мобилни устройства.

Законопроектът за изменение на Данъчно -процесуалния закон и някои закони, внесен в председателството на Великото народно събрание  подписа на депутати от партията, разглежда хиляди хора в различни сектори. Предложението, което се състои от 64 члена, изисква промяна в Данъчно -процесуалния закон .

В рамките на подаденото предложение се иска член, озаглавен „Освобождаване от доходи в производството на социално съдържание и разработка на приложения за мобилни устройства“, да бъде добавен към Закона за данъците върху доходите No 193 . С тази статия от производителите на съдържание, които споделят съдържание като текст, изображения, аудио и видео в социалните медии, се изисква да плащат данък върху дохода върху приходите си.

Прочети Още: 8 годишно дете е кандидат да стане най-младият астроном в света!

Регулиране на данъка върху доходите за YouTube и разработчици на софтуер

В допълнение към феномените в социалните медии, тези, които разработват приложения за мобилни устройства като смартфони или таблети, също трябва да бъдат включени в данъка върху дохода от приходите си от електронни платформи за споделяне на приложения и продажби.

Трябва обаче да се отбележи, че специално освобождаване ще бъде предоставено на тези, които разработват приложения: въпросният доход няма да бъде облаган с 15 % до 40 % данък върху дохода, а само 15 % удържан данък върху дохода ще бъде взет.

Разработчиците, които искат да се възползват от това освобождаване, ще трябва да открият сметка в банка, официално оперираща е да събират всички приходи, свързани с дейността им, само чрез тази сметка. След проверка на сметките банките ще преведат данъка върху дохода в данъчните служби с данък при източника.youtube premium lite

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) също трябва да се събира от доставките на стоки и услуги, които YouTube и разработчиците на приложения печелят от интернет. С допълнителна статия в офертата обаче доставките на посочените приходи ще бъдат освободени от ДДС.

Беше посочено, че ако печалбите на YouTube и разработчиците на приложения надвишават четвъртия данък върху дохода, приложен за тази година, те ще бъдат обект на нормален данък върху дохода. Според тази статия феномени или разработчици, чиито приходи надвишават 650 хиляди лири през 2021 г., трябва да плащат данъци, започвайки от 15 до 40 процента.

По същия начин, ако YouTubers и разработчиците на приложения не показват приходите си от една банкова сметка, ще се прилагат до 40 % данък върху дохода вместо 15 % данък при източника.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.