Adobe дава време на служителите да имат ваксина срещу коронавирусadobe koronavirus

Adobe даде време на целия си персонал в САЩ да получат ваксината срещу коронавирус. В края на този период служителите, които все още не са ваксинирани, ще бъдат пуснати в неплатен отпуск.

Adobe даде време на всички свои служители в САЩ да получат ваксина срещу коронавирус . Според информация, съобщена от CNBC, компанията е изпратила имейл до служителите си, че ако не искат да излязат в неплатен отпуск, трябва да бъдат ваксинирани до 8 декември 2021 г.

Компанията цитира в имейла, който изпрати на служителите си, като причина, че президентът на Съединените щати Джо Байдън по-рано предложи всички федерални служители да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 до 8 декември. Преди това Байдън поиска всички федерални служители да бъдат ваксинирани до определената дата. Adobe също така направи ваксината срещу COVID-19 задължителна за своите служители, позовавайки се на това.

Прочети Още: Правомощията на основателя на срещата на Google Meet се увеличават

Adobe обявява 8 декември като краен срок за ваксина срещу коронавирус

Мениджърът по човешки ресурси на Adobe Глория Чен цитира предишно проучване в имейла, което показва, че 93,5 процента от нейните служители в Съединените щати вече са напълно ваксинирани или са в процес на получаване и на двете. Според CNBC съдържанието на имейла, изпратен от Чен, е потвърдено от говорител на Adobe.

Въпреки че компанията на софтуерния гигант посочи 8 декември 2021 г. като краен срок и направи задължителна ваксинация, тя заяви, че ще разгледа и някои от причините на служителите. Например служителите, които не отговарят на условията за ваксиниране поради медицинско състояние, могат да бъдат освободени от прилагането на посоченото решение.

Според Engadget Google също започна да предприема някои стъпки през юли, за да направи задължително всички свои служители да бъдат ваксинирани като част от борбата срещу коронавируса . Apple, от друга страна, не издаде решение, с което ваксинирането е задължително, но заяви, че ще приложи план, който изисква всички неваксинирани служители да се подлагат на ежедневни тестове от 1 ноември 2021 г., за да се предотврати разпространението на вируса.

Броят на технологичните компании, които вземат предпазни мерки срещу коронавируса, се увеличава. Продължават да се предприемат ефективни стъпки за предотвратяване на заразяване на служителите и други хора от вируса. Докато някои компании не налагат никакви задължения върху ваксината, компании като Apple се опитват да изпълнят решението да направят ежедневните тестове, необходими за намаляване на разпространението на вируса или предотвратяване на предаването на вируса.

Подобни публикации

  1. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене
  2. Неразбрани факти за успокоителните
  3. Какво е плацебо ефектът и какво прави?
  4. Как се прави бърз тест за коронавирус 2023
  5. Как се прави антигенен тест 2023

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.