Пуснат е първият модел на изкуствен интелект Grok на Илон Мъскelon musk grok xai

Пуснат е първият модел на изкуствен интелект Grok на Илон Мъск: ще изостави ли ChatGPT?

Grok, първият модел с изкуствен интелект, разработен от компанията xAI на Илон Мъск, беше пуснат. Чатботът стана най-големият конкурент на ChatGPT. Ето подробностите! Ако си спомняте, онзи ден Илон Мъск даде новини за своята компания за изкуствен интелект xAI. Той каза, че компанията ще пусне първия си модел с изкуствен интелект. Дългоочакваната нова технология направи своя дебют.
По-добър от ChatGPT в някои точки!

Чат ботът, наречен „Grok“, разработен от екипа на xAI, зае своето място на пазара. Чат ботът, който в момента е достъпен само за абонати на X Premium Plus, е изследван по много начини. Най-голямата разлика на новия модел с изкуствен интелект, представен под името Grok-1, от другите модели на пазара е способността му да събира информация в реално време, като получава данни от X. Разбра се още, че за разлика от други манекенки, тя ще отговаря на зададените й въпроси по хумористичен начин.

Новият модел на изкуствен интелект Grok беше подложен на академични тестове в областта на математиката и кодирането. Според резултатите се видя, че чатботът е по-добър от ChatGPT 3.5, но все още не може да настигне GPT-4.

Не остана незабелязано, че компанията каза, че моделът с изкуствен интелект е „много ранна бета версия, която ще се развива бързо“. Създаден с двумесечно обучение, Grok е разработен в полза на човечеството. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. YouTube с нова функция Супер чат
  2. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
  3. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  4. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  5. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.