Amazon се готви да пусне услуга, подобна на сателитната интернет услуга Starlinkamazon sateliten internet

Подобен на Starlink проект за сателитен интернет от Amazon

Amazon се готви да пусне услуга, подобна на сателитната интернет услуга Starlink, собственост на Илон Мъск. Бяха представени приемниците, използвани в услугата. Сателитният интернет продължава да се развива всеки ден, особено със Starlink, основана от Илон Мъск. От друга страна Amazon , която вижда бъдеще в сателитния интернет , реши да навлезе в сектора.

Проектът Kuiper, сателитната интернет услуга, върху която компанията работи от известно време, най-накрая се появи. За разлика от Starlink, Amazon изглежда е проектирал терминали, които не са едноизмерни, а имат различни размери според нуждите.

Обещава интернет скорост над 400 Mbps

Проектът за сателитен интернет , който стартира през 2020 г. , беше официално представен с антената и снимките на продукта, споделени днес. Според твърдението на Amazon, терминалите, които ще струват по-малко от $400 , ще осигурят минимум 100 Mbps и максимум 1 Gbps .

Проектиран като квадрат с 28-сантиметрови страни, сателитният приемник включва емблематичното лого на Amazon. Твърди се, че сателитният приемник, който заема много по-малко място в сравнение със Starlink, който е с размери 60×30 см , ще бъде много по-лесен за инсталиране. Този терминал осигурява скорост от 400 Mbps .

Най-малкият модел със страни 20 см обещава 100 Mbps скорост, докато най-големият терминал, който е предназначен специално за компании и може да нарасне до 80 см, осигурява 1 Gbps интернет скорост.

Терминали, оборудвани с 5G чипове, намиращи се в съвременните телефони, ще бъдат пуснати в продажба през първата половина на 2024 г.

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.